Πατέρας Ζακ Κωστόπουλου: Είναι καθαρή δολοφονία-Θα το πολεμήσω με κάθε νομική δυνατότητα
«Αν δεν βρω δικαιοσύνη θα απευθυνθώ στο ευρωπαϊκό δικαστήριο», δηλώνει ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του γιου του στην οδό Γλαδστώνος
«Είναι καθαρή δολοφονία την οποία έχει δει χιλιάδες κόσμος στις κάμερες και δεν ιδρώνει κανενός το αυτί», δήλωσε ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου Ευθύμης Κωστόπουλος, έναν χρόνο από τη δολοφονία του γιου του στην Ομόνοια.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πατέρας του άτυχου ακτιβιστή δήλωσε: «Είναι καθαρή δολοφονία την οποία έχει δει χιλιάδες κόσμος στις κάμερες και δεν ιδρώνει κανενός το αυτί. Από εκεί και πέρα για τι κράτος δικαίου να μιλήσουμε, για τι δημοκρατία να μιλήσουμε, για τι δικαιοσύνη; Εγώ δεν βλέπω κάτι. Τους υπόσχομαι ότι θα το πάω μέχρι εκεί που μου δίνει το δικαίωμα ο νόμος. Δεν θα το αφήσω έτσι. Θα το πολεμήσω με κάθε νομική δυνατότητα που έχω».
«Δεν έχει καν οριστεί δικάσιμος»
Ο κ. Κωστόπουλος σημείωσε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στο σύστημα των αρχών, καθώς δεν έχει οριστεί καν δικάσιμο για την υπόθεση.«Δεν έχω εμπιστοσύνη στο σύστημα γιατί δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως. Δεν έχει κάνει τίποτα με την ΕΔΕ για τους αστυνομικούς, δεν έχει ορίσει δικάσιμο, την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο κοσμηματοπώλης με τον άλλον δεν μας έχει δώσει. Δεν μας έδωσε οπτικό υλικό από την γύρω περιοχή, δεν έχει κάνει κάτι», σημείωσε και πρόσθεσε:
«Πώς να έχω εμπιστοσύνη; Είμαι διπλά θυμωμένος, διπλά απελπισμένος. Αν δεν βρω δικαιοσύνη θα απευθυνθώ στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και εκεί πιστεύω ότι μπορώ να βρω δίκιο. Εδώ πια τα πράγματα δεν βαδίζουν όπως θα έπρεπε να βαδίσουν σε μία δημοκρατική χώρα».
Ως προς την υπόθεση, η ανακριτική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί εδώ και πέντε μήνες, ωστόσο η δικάσιμος ημερομηνία δεν έχει οριστεί ακόμα. Πλέον η οικογένεια ζητά δικαιοσύνη και να οριστεί δικάσιμος.
- Ντορέττα Παπαδημητρίου – Γιώργος Γεροντιδάκης: Ερωτευμένοι σε ρομαντικό ταξίδι στο Παρίσι
- Τα καλά νέα που έφερε το 2025 για τα ζώα
- Οι 30άρηδες σε διαρκές στρες – Αγώνας για καριέρα, σχέσεις και οικονομία
- Ο διαιτητής χάρισε αποβολή στον Ντίας κόντρα στη Νότιγχαμ και ένα λεπτό μετά άνοιξε το σκορ η Μάντσεστερ Σίτι
- Βαρδούσια: Τα πρόσωπα της τραγωδίας – Ποιοι ήταν οι ορειβάτες που έχασαν τη ζωή τους από χιονοστιβάδα
- Αντώνης Ρέμος: Η μεγάλη on air έκπληξη στον Νίκο Αλιάγα στη γαλλική τηλεόραση

