Ιταλία: Νέα προθεσμία έως την Τρίτη για τον σχηματισμό κυβέρνησης πλειοψηφίας
Ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα έδωσε περιθώριο λίγων ημερών, έως την Τρίτη, στα πολιτικά κόμματα για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης πλειοψηφίας, ικανής να κυβερνήσει τη χώρα, προκειμένου να μπει τέλος στην πολιτική κρίση που ταλανίζει την Ιταλία.
Ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα έδωσε περιθώριο λίγων ημερών, έως την Τρίτη, στα πολιτικά κόμματα για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης πλειοψηφίας, ικανής να κυβερνήσει τη χώρα, προκειμένου να μπει τέλος στην πολιτική κρίση που ταλανίζει την Ιταλία.
«Την Τρίτη, θα έχω νέες διαβουλεύσεις για να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις» δήλωσε ο Ματαρέλα, που επισήμανε ότι η μόνη πιθανότητα είναι «μια κυβέρνηση που θα λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης (του κοινοβουλίου) στη βάση ενός προγράμματος».
Ο Ιταλός πρόεδρος υπογράμμισε ότι θέλει γρήγορες αποφάσεις.
«Η κρίση πρέπει να επιλυθεί με σαφείς αποφάσεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα» είπε ο Ματαρέλα, έπειτα από δύο ημέρες διαβουλεύσεων με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP-dpa-Reuters
- Το 30% που λείπει: Πώς η κατάρρευση των γεννήσεων τινάζει στον αέρα την αγορά εργασίας
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης στόχευσαν ισραηλινό μαχητικό F-16 – «Δεν υπέστη ζημιά», απαντά το Τελ Αβίβ
- Νέο βίντεο από το τροχαίο δυστύχημα μπροστά από τη Βουλή – Τα δραματικά λεπτά που ακολούθησαν μετά την φονική σύγκρουση
- Νικηφόρα έκλεισε τη σεζόν ο Πανιώνιος (3-0), «άλμα» παραμονής η Ελλάς Σύρου (1-0)
- Ήλιος, θάλασσα, τέχνη και σεξ – Όταν ο Πικάσο και η Λι Μίλερ πήγαν διακοπές υπό τη σκιά του φασισμού
- Αστυνομικός για το τροχαίο στη Βουλή: Ακολουθούσα ύποπτο όχημα – Αρνούμαι την κατηγορία θανατηφόρας επικίνδυνης οδήγησης




