Υπαίθρια εγκατάσταση τιμά μέσα από φωτογραφίες τους επιζήσαντες του Άουσβιτς
H «Through the Lens of Faith» (Μέσα από τους Φακούς της Πίστης) αποτελείται από μια σειρά ατσάλινων πάνελ, ύψους τριών μέτρων το καθένα, τοποθετημένων στις δύο πλευρές ενός μονοπατιού κοντά στο Μνημείο του Άουσβιτς.
Υπαίθρια εγκατάσταση για να δείξει τις φωτογραφίες επιζήσαντων από το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου που τράβηξε η Κάριλ Ένγκλαντερ (Caryl Englander) σχεδίασε ο γνωστός σε εμάς από το Εβραϊκό Μουσείο του Βερολίνου Ντάνιελ Λίμπεσκιντ (Daniel Libeskind).
H «Through the Lens of Faith» (Μέσα από τους Φακούς της Πίστης) αποτελείται από μια σειρά ατσάλινων πάνελ, ύψους τριών μέτρων το καθένα, τοποθετημένων στις δύο πλευρές ενός μονοπατιού κοντά στο Μνημείο του Άουσβιτς. Τα πάνελ φέρουν καθρέφτη στην πίσω πλευρά, αντανακλώντας τον περιβάλλοντα χώρο και συμβολίζοντας την πνευματική ελευθερία.
«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τα εκατομμύρια που δολοφονήθηκαν στο Ολοκαύτωμα, αλλά μπορούμε να καταλάβουμε την ιστορία ενός ανθρώπου» είπε ο Λίμπεσκιντ. «Αυτή η έκθεση φέρνει στο επίκεντρο τις ιστορίες αυτών που επέζησαν, ενώ υφαίνει τις προσωπικές αφηγήσεις τους στο περιβάλλον του στρατοπέδου συγκέντρωσης και της σύγχρονης ζωής» πρόσθεσε.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Studio Libeskind (@daniellibeskind) στις
Η Ένγκλαντερ φωτογράφισε επιζήσαντες του Άουσβιτς-Μπίρκεναου σε διάστημα τριών χρόνων. Τα 21 πορτρέτα είναι Εβραίοι, Πολωνοί, Ρωμαιοκαθολικοί και Σίντι (Ρομά της Κεντρικής Ευρώπης). Η φωτογραφία του καθενός είναι τοποθετημένη στο πάνελ, πίσω από ένα μαύρο υάλινο κάλυμμα στο οποίο έχει χαραχτεί η προσωπική αφήγηση της εμπειρίας του στο στρατόπεδο συγκέντρωσης και του πώς διατήρησε την πίστη του. Το μαύρο υάλινο κάλυμμα μπορεί να ανοιχτεί για να αποκαλύψει το πορτρέτο, καθένα των οποίων τραβήχτηκε με τους εικονιζόμενο στο σπίτι του. Κάποιοι έχουν σηκώσει τα μανίκια για να δείξουν το τατουάζ με τον «σειριακό αριθμό» τους.
Τα εγκαίνια της εγκατάστασης έγιναν την 1η Ιουλίου, ενόψει του εορτασμού των 75 χρόνων της απελευθέρωσης του στρατοπέδου Άουσβιτς-Μπίρκεναου στις 27 Ιανουαρίου του 1945 από τον Κόκκινο Στρατό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Super League: ΑΕΚ – ΑΕΛ Novibet στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Άρης υποδέχεται τον Ατρόμητο (pic)
- «Κοιμάται;»: Πολύ βαρετές οι δίκες για τον Κάνιε Γουέστ
- Επέστρεψε εντυπωσιακά ο Τέιτουμ μετά από 10 μήνες και οδήγησε τους Σέλτικς στη νίκη (120-100, vids)
- Σύρος: Μεγάλη φωτιά στο λιμάνι – Δύο σκάφη κάηκαν ολοσχερώς
- The Expla-in Project: Το ντόμινο του Ιράν – Από την Τεχεράνη στην Κύπρο
- The Expla-in Project: Ποιος ήταν ο Τζέφρι Έπσταϊν και γιατί μας αφορά;


