Εκκενώνονται παιδικές κατασκηνώσεις λόγω πυρκαγιάς στον Παρνασσό
Εντολή εκκένωσης δύο παιδικών κατασκηνώσεων δόθηκε τη νύχτα εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε ορεινή περιοχή της Αμφίκλειας – Ελάτειας, Φθιώτιδας, στον Παρνασσό.
Εντολή εκκένωσης δύο παιδικών κατασκηνώσεων δόθηκε τη νύχτα εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε ορεινή περιοχή της Αμφίκλειας – Ελάτειας, Φθιώτιδας, στον Παρνασσό.
Μεταφέρονται με μικρά πούλμαν
Τα περίπου 250 παιδιά των δύο κατασκηνώσεων δεν κινδυνεύουν και η εκκένωση γίνεται για καθαρά προληπτικούς λόγους, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η οποία εισηγήθηκε το μέτρο.
Ηδη, γίνεται ασφαλής μεταφορά τους με μικρά πούλμαν στην Αμφίκλεια.
Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 02.00 της Πέμπτης σε δασική έκταση, καίγοντας πουρνάρια και πεύκα.
Από κεραυνό
Εξελίσσεται σε μεγάλο υψόμετρο και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά είναι πιθανόν να προκλήθηκε από κεραυνό ο οποίος χτύπησε πεύκο, ανάβοντας το… φιτίλι για την εξάπλωσή της.
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης συνέλαβαν έναν ξένο για «κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ»
- Εξωτερικοί παράγοντες εκμεταλλεύτηκαν τις ειρηνικές διαμαρτυρίες στο Ιράν, λέει η Τεχεράνη
- Πρόταση Τραμπ για πλαφόν 10% στα επιτόκια πιστωτικών καρτών – Πολιτικό μήνυμα ή ρεαλιστική παρέμβαση;
- Οι διαδηλώσεις στο Ιράν συνεχίζονται – Αναφορές για 65 νεκρούς
- Βενεζουέλα: Ο αριθμός των πολιτικών κρατουμένων που απελευθερώθηκαν έφθασε τους 18
- Αραγκτσί και Ιραβανί, κατηγορούν ΗΠΑ και Ισραήλ για την κατάσταση στο Ιράν


