Εκκενώνονται παιδικές κατασκηνώσεις λόγω πυρκαγιάς στον Παρνασσό
Εντολή εκκένωσης δύο παιδικών κατασκηνώσεων δόθηκε τη νύχτα εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε ορεινή περιοχή της Αμφίκλειας – Ελάτειας, Φθιώτιδας, στον Παρνασσό.
Εντολή εκκένωσης δύο παιδικών κατασκηνώσεων δόθηκε τη νύχτα εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε ορεινή περιοχή της Αμφίκλειας – Ελάτειας, Φθιώτιδας, στον Παρνασσό.
Μεταφέρονται με μικρά πούλμαν
Τα περίπου 250 παιδιά των δύο κατασκηνώσεων δεν κινδυνεύουν και η εκκένωση γίνεται για καθαρά προληπτικούς λόγους, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η οποία εισηγήθηκε το μέτρο.
Ηδη, γίνεται ασφαλής μεταφορά τους με μικρά πούλμαν στην Αμφίκλεια.
Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 02.00 της Πέμπτης σε δασική έκταση, καίγοντας πουρνάρια και πεύκα.
Από κεραυνό
Εξελίσσεται σε μεγάλο υψόμετρο και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά είναι πιθανόν να προκλήθηκε από κεραυνό ο οποίος χτύπησε πεύκο, ανάβοντας το… φιτίλι για την εξάπλωσή της.
- Γιορτή σήμερα 14 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Γκλάντμπαχ – Σαν Πάουλι 2-0: Πήραν το ντέρμπι παραμονής οι γηπεδούχοι
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]
- Τορίνο – Πάρμα 4-1: «Καθάρισε» στο δεύτερο ημίχρονο
- Η βαθμολογία της Euroleague μετά την ολοκλήρωση της 31ης αγωνιστικής (pic)
- Το μήνυμα του Πάπα Λέοντα στους χριστιανούς πολιτικούς ηγέτες που κάνουν πολέμους: Να εξομολογηθείτε




