Sea Watch: Θα μοιραστούμε με άλλες ΜΚΟ τις δωρεές της Ρακέτε
«Έχει συσταθεί επιτροπή διότι θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά για διασώσεις στη θάλασσα», ανέφερε εκπρόσωπος της Sea Watch
Η γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση Sea Watch θέλει να μοιραστεί τις δωρεές που συγκεντρώθηκαν για την καπετάνισσα της Καρόλα Ρακέτε με άλλες οργανώσεις που σώζουν μετανάστες από τη Μεσόγειο.
«Έχει συσταθεί επιτροπή διότι θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά για διασώσεις στη θάλασσα, όχι μόνο για τη Sea Watch. Θέλουμε να δούμε από κοινού πού υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες», δήλωσε ο Ρούμπερ Νόιγκεμπάουερ εκπρόσωπος της ΜΚΟ.
Στην επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι ΜΚΟ και το δίκτυο Seebruecke (Γέφυρα πάνω από τη θάλασσα), που εργάζεται για τη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο.
Ένα μέρος των δωρεών θα χρησιμοποιηθεί για τα νομικά έξοδα της Ρακέτε, η οποία συνελήφθη από τις ιταλικές αρχές επειδή παραβίασε την απαγόρευση της Ρώμης και αποβίβασε τους μετανάστες που είχε διασώσει με το πλοίο της Sea-Watch 3 στη Λαμπεντούζα. Η σύλληψη της Ρακέτε προκάλεσε διεθνές κύμα συμπαράστασης.
Ένα εκατομμύριο ευρώ συγκεντρώθηκαν για τη Ρακέτε μόνο χάρη στην έκκληση που απηύθυναν οι Γερμανοί παρουσιαστές Γιαν Μπέμερμαν και Κλάας Χοίφερ.
Η 31χρονη Ρακέτε έχει μεν αφεθεί ελεύθερη στην Ιταλία όμως εξακολουθούν να εκκρεμούν κατηγορίες εναντίον της.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ
- Έρχεται ψηφιακός έλεγχος για τα επιδόματα – Οι αλλαγές του νέου συστήματος
- ΤτΕ: Χτύπησαν τα πρώτα καμπανάκια – Κατεβάζει την ανάπτυξη στο 1,9%
- Η Σοφία Κόπολα μας δίνει μια κινηματογραφική δόση από Μαρκ Τζέικομπς
- Χωρίς Κριστιάνο Ρονάλντο στα φιλικά του Μαρτίου η Πορτογαλία
- Η Κούβα απορρίπτει αλλαγή του Σοσιαλισμού ή απομάκρυνση του προέδρου Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ
- Επιχείρηση της Τροχαίας στον Λυκαβυττό – Πρόστιμο 2.000 σε οδηγό που έκανε drift




