Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση οπλικών συστημάτων 2,2 δισ. δολαρίων στην Ταϊβάν
Η Κίνα έχει εκφράσει την ανησυχία της για το θέμα. Δεν θα μεταβληθεί η ισορροπία στρατιωτικής ισχύος στην περιοχή, αναφέρει το αμερικανικό Πεντάγωνο.
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την πιθανή πώληση στην Ταϊβάν εκατό και πλέον αρμάτων μάχης M1A2T Abrams, αντιαεροπορικών πυραύλων Stinger και συνοδευτικού εξοπλισμού, έναντι τιμήματος που υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.
Ανησυχία της Κίνας…
Το ΥΠΕΞ της Κίνας είχε εκφράσει ανησυχία τον περασμένο μήνα, όταν είδαν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για τις νέες πωλήσεις όπλων από την Ουάσιγκτον στην Ταϊπέι. Την πώληση ζήτησε η κυβέρνηση της Ταϊβάν.
Το πακέτο περιλαμβάνει 108 άρματα μάχης M1A2T Abrams και 250 φορητούς πυραύλους επιφανείας-αέρος Stinger, συστήματα που δεν θα μεταβάλουν την ισορροπία στρατιωτικής ισχύος στην περιοχή, σύμφωνα με την υπηρεσία συνεργασίας για την Αμυνα και την Ασφάλεια (DSCA) του αμερικανικού Πενταγώνου.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ουκρανία: Τη συνέχιση παροχής στρατιωτικής στήριξης ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση
- Ουκρανία: Η Δύση πρέπει να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα επί του πεδίου, τονίζει ο Λαβρόφ,
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Μύθοι και αλήθειες για τους «αιώνιους»
- Ο Τραμπ παρέχει πλήρη στήριξη στον Νετανιάχου – Aπειλεί Ιράν, Χαμάς και Χεζμπολάχ «αν συμπεριφέρονται άσχημα»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]
- Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Εσπανιόλ, ζητήθηκε «φρένο» στον θυμό για τον Ζοάν Γκαρσία



