
Handelsblatt: Στον σκληρό αγώνα για τις σημαντικότερες θέσεις της ΕΕ, αναδύεται μια λύση
Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επικαλείται πηγές του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τις οποίες ο ολλανδός σοσιαλδημοκράτης Φρανς Τίμερμανς αναμένεται να είναι ο διάδοχος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ως πρόεδρος της Κομισιόν και ο Χριστιανοκοινωνιστής Βέμπερ πρόεδρος του ΕυρωΚοινοβουλίου
«Στον σκληρό αγώνα για τις σημαντικότερες θέσεις της ΕΕ, αναδύεται μια λύση» γράφει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη πηγές του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τις οποίες ο ολλανδός σοσιαλδημοκράτης Φρανς Τίμερμανς αναμένεται να είναι ο διάδοχος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Χριστιανοκοινωνιστής Μάνφρεντ Βέμπερ πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Αλλά η λύση αυτή δεν έχει ακόμη σφραγίσει» τονίζουν διπλωμάτες και εκπρόσωποι των κομμάτων.
Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας σήμερα στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας για μια πιθανή λύση με τους Βέμπερ και Τίμερμανς τόνισε χαρακτηριστικά : «Εν πάση περιπτώσει, οι δύο κορυφαίοι υποψήφιοι αποτελούν μέρος της λύσης και αυτό είναι πολύ σημαντικό».
Με την επιλογή αυτή αποφεύγεται μια ενδεχόμενη σύγκρουση με το Κοινοβούλιο, γράφει η γερμανική εφημερίδα .
Ο επικεφαλής της Πράσινης Ευρώπης, Ράινχαρντ Μπατικόφερ εμφανίστηκε ικανοποιημένος με αυτές τις σκέψεις.
«Εάν αυτό συμβεί πραγματικά και ο Φρανς Τίμερμανς εκλεγεί πρόεδρος της Επιτροπής και ο Μάνφρεντ Βέμπερ πρόεδρος του Κοινοβουλίου, συνιστά από την πλευρά μου μια καλή λύση», δήλωσε ο Μπατικόφερ στις εφημερίδες του ομίλου Funke Media.
Ο επικεφαλής του SPD στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γιενς Γκέιερ δήλωσε επίσης στο Γερμανικό Πρακτορείο: «Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η βασική αρχή των «κορυφαίων υποψηφίων» γίνεται πλέον σαφώς αποδεκτή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βουλιαγμένη: Δύτης περιγράφει την ανάσυρση της σορού του 34χρονου από το «πηγάδι του διαβόλου»
- Δήμος Αθηναίων: Πρόσληψη 68 νέων δημοτικών αστυνομικών
- Τρομακτικό νοκ-άουτ σε αγώνα UFC γυναικών: Αριστερό κροσέ και μετά «πνίξιμο»! (vid)
- Χρήστος Μαυρίκης: Επιστρέφει στη φυλακή – Κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για δωροδοκία δικαστή
- Τραμπ: Παραδέχεται ότι κορυφαίοι αξιωματούχοι διαφωνούν μαζί του για το Ιράν
- Η ιστορία της αγαπημένης σκυλίτσας Friday του JFK Jr. – Ήταν κι αυτή στην τραγική πτήση;

