Απεφεύχθη επίθεση κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Βέλγιο
Στη σύλληψη ενός άνδρα, για τον οποίον υπάρχουν υποψίες ότι προετοίμαζε επίθεση εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες, προχώρησε η αστυνομία.
Έναν βέλγο υπήκοο συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές των Βρυξελλών το πρωί του Σαββάτου, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι ετοίμαζε επίθεση εναντίον της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στη βελγική πρωτεύουσα, όπως έγινε γνωστό από την ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.
Σε βάρος του υπόπτου, τα αρχικά του ονόματός του οποίου είναι «M.Z.», απαγγέλθηκαν κατηγορίες και τέθηκε υπό κράτηση το πρωί για «απόπειρα επίθεσης τρομοκρατικού χαρακτήρα» και «προετοιμασίας τρομοκρατικού εγκλήματος» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Ο άνδρας «τράβηξε την προσοχή των αρχών λόγω της συμπεριφοράς του» εξήγησε μια πηγή προσκείμενη στην υπόθεση. «Ηλικίας περίπου 40 ετών, έκανε έρευνα σε διάφορα μέρη και χώρους και συνελήφθη καθώς βρισκόταν υπό παρακολούθηση», συμπλήρωσε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Ο ύποπτος, που συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική μονάδα της ομοσπονδιακής αστυνομίας, αρνείται τις κατηγορίες.
- Σαμσουνσπόρ: «Όχι» στους οπαδούς της που ζήτησαν να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ με εμφάνιση που θυμίζει τον Κεμάλ
- Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]
- Nikon Comedy Wildlife Awards 2025: Γορίλας μπαλαρίνος στην κορυφή – Από αλεπούδες break-dancers σε ερωδιό σέρφερ, όλοι οι νικητές
- Phishing: Πώς εξελίχθηκαν οι επιθέσεις το 2025
- Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 10-12: Πήραν το ντέρμπι κι έκαναν το «12Χ12» οι ερυθρόλευκες
- Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]





