
Κόλπος του Ομάν: Προς λιμένα των ΗΑΕ κατευθύνεται το πληγέν ιαπωνικό τάνκερ
Το ιαπωνικό τάνκερ που στοχοθετήθηκε την Πέμπτη στην περιοχή του Κόλπου του Ομάν, ένα γεγονός που υποδαύλισε τις εντάσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης, κατευθύνεται προς λιμένα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την ιδιοκτήτρια εταιρεία
Το ιαπωνικό τάνκερ που στοχοθετήθηκε την Πέμπτη στην περιοχή του Κόλπου του Ομάν, ένα γεγονός που υποδαύλισε την ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης, κατευθύνεται προς λιμένα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την ιδιοκτήτρια εταιρεία.
Την Πέμπτη το Kokuka Courageous και το νορβηγικό δεξαμενόπλοιο Front Altair δέχτηκαν επίθεση στη Θάλασσα του Ομάν, κοντά στα στρατηγικής σημασίας Στενά του Χορμούζ.
Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν αμέσως το Ιράν, το οποίο διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή του στην εν λόγω επίθεση.
Η εταιρεία Kokuka Sangyo, η ιδιοκτήτρια του ιαπωνικού πλοίου, ανέφερε σήμερα ότι αυτό κατευθύνεται προς λιμένα των ΗΑΕ.
Διευκρίνισε ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν θα πλεύσει προς το Χορ Φάκαν ή τη Φουτζέιρα, δύο πόλεις που βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους.
Άγνωστο παραμένει και το πότε αναμένεται να καταπλεύσει το τάνκερ. Το φορτίο του έχει παραμείνει ανέπαφο.
Τα 21 μέλη του πληρώματος, που διασώθηκαν, είπαν ότι είδαν ένα «ιπτάμενο αντικείμενο» να χτυπά το τάνκερ και κατόπιν σημειώθηκε μια έκρηξη.
Τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν και στο Front Altair, που μετέφερε νάφθα, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε ύστερα από λίγες ώρες.
Τα 23 μέλη του πληρώματός του δεν έπαθαν το παραμικρό.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ο Θουκυδίδης, ο Τραμπ και ο Σι
- Μάριο Ντράγκι: «Η Ευρώπη είναι μόνη της»
- Γιατί βρέθηκε στο δικαστήριο η σοκολάτα Milka
- Στον τελικό της Eurovision προκρίθηκε η Κύπρος – Η λίστα με τις 10 χώρες που πήραν το εισιτήριο
- Άναψαν τα αίματα στην Κίνα, όταν άνδρας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ επιχείρησε να μπει ένοπλος στον Ναό του Παραδείσου
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]





