Νέα κατάπαυση του πυρός συμφώνησαν Ρωσία και Τουρκία στην Ιντλίμπ
Η Ρωσία και η Τουρκία μεσολάβησαν για να κηρυχθεί νέα κατάπαυση του πυρός στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντικαθεστωτικούς.
Η Ρωσία και η Τουρκία μεσολάβησαν για να κηρυχθεί νέα κατάπαυση του πυρός στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντικαθεστωτικούς, μετέδωσαν αργά το βράδυ της Τετάρτης ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα ανακοίνωση του ρωσικού γενικού επιτελείου.
Αποκλιμάκωση της βίας
Σύμφωνα με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, η εκεχειρία τέθηκε σε εφαρμογή στη λεγόμενη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ και οδήγησε χθες σε σημαντική αποκλιμάκωση της βίας.
Δεν διευκρινίστηκε ποια είναι η διάρκεια της κατάπαυσης του πυρός.
Αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύθηκαν τη Δευτέρα στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 25 ανθρώπων – στην πλειονότητά τους αμάχων – στη βορειοδυτική Συρία, την έκτη εβδομάδα των επιχειρήσεων των δυνάμεων της Δαμασκού με ρωσική υποστήριξη, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες άμαχους, σύμφωνα με κατοίκους, τραυματιοφορείς και μια ΜΚΟ.
Η ανάφλεξη της βίας στην επαρχία Ιντλίμπ και μια ζώνη της γειτονικής επαρχίας της Χάμα αποτέλεσε τη σοβαρότερη κλιμάκωση ανάμεσα στις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Ασαντ και τους αντάρτες και τους τζιχαντιστές από το περασμένο καλοκαίρι.
Το τελευταίο μεγάλο οχυρό των αντικαθεστωτικών
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και πολλοί βρήκαν καταφύγιο στα σύνορα με την Τουρκία.
Η Αγκυρα διαμαρτυρήθηκε έντονα στη Μόσχα, τον βασικό σύμμαχο της Δαμασκού. Η Μόσχα αντέταξε ότι η Αγκυρα πρέπει να συγκρατήσει τους αντάρτες.
Η Ιντλίμπ χαρακτηρίζεται το τελευταίο μεγάλο οχυρό των αντικαθεστωτικών στη Συρία. Κατά το μεγαλύτερο μέρος της, ελέγχεται από την Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ΧΤΣ, ο πρώην συριακός βραχίονας της Αλ Κάιντα).
Πηγή: ΑΠΕ
- Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Σίτι 0-2: «Αγκαλιά» με την πρόκριση στον τελικό του League Cup
- Τρέντο – Πανιώνιος 88-87: «Θρίλερ» και ήττα με buzzer beater για τους Κυανέρυθρους
- Άνετη και ωραία η Ντόρτμουντ (3-0) – Τρίποντο – «ανάσα» για την Μάιντς (2-1)
- Εύβοια: Άγρια συμπλοκή μεταξύ ανήλικων στην Ερέτρια με έναν τραυματία – Συνελήφθη ένας νεαρός
- Καλάβρυτα: Έκρηξη σε οικία από μηχάνημα οξυγόνου – Τραυματίστηκε 85χρονος
- Μπιλμπάο – ΠΑΟΚ 95-73: Βαριά ήττα στην Ισπανία για τους Θεσσαλονικείς

