Μοιράζουν προεκλογικό επίδομα στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους
Στον ρυθμό που έχουν δώσει και τα υπόλοιπα στελέχη της κυβέρνησης, ο υπουργός Δικαιοσύνης δίνει προεκλογικά επίδομα στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου κατέθεσε 4 τροπολογίες, οι οποίες μεταξύ των άλλων, προβλέπουν τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος στους υπαλλήλους φύλαξης και εξωτερικής φρούρησης των φυλακών, καθώς και τη μισθολογική αποκατάσταση των ιατροδικαστών. Παρατείνεται επίσης η πιλοτική περίοδος εφαρμογής του μέτρου της ηλεκτρονικής επιτήρησης («βραχιολάκι»).
Συγκεκριμένα, οι τροπολογίες που κατέθεσε ο κ. Καλογήρου, είναι οι εξής:
1. Προβλέπεται έκτακτο επίδομα στους υπαλλήλους φύλαξης και εξωτερικής φρούρησης των καταστημάτων κράτησης, για την κάλυψη της άμεσης ανάγκης αντικατάστασης των στολών και προμήθειας νέων. Το υπουργείο Δικαιοσύνης αντιλαμβανόμενο την αδυναμία του προσωπικού να αντικαταστήσει τις στολές με δικά του έξοδα, φροντίζει με την προτεινόμενη ρύθμιση για την ορθή περιβολή του, εξυπηρετώντας τους σκοπούς υγιεινής και ασφάλειας και διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία των φυλακών.
2. Εξορθολογίζεται ο τρόπος απόδοσης όλων των εισφορών και κρατήσεων που αναγράφονται στο ειδικό γραμμάτιο προκαταβολής νομικής βοήθειας, οι οποίες θα αποδίδονται στους οικείους φορείς, κατά τρόπο ενιαίο, δηλαδή μέσω των Δικηγορικών Συλλόγων. Αυτό θα ισχύει πλέον τόσο για τις εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ όσο και για όλες τις κρατήσεις υπέρ ταμείων Δικηγόρων και Δικηγορικών Συλλόγων για λόγους επιτάχυνσης της συνολικής διαδικασίας πληρωμής της αποζημίωσης της νομικής βοήθειας.
3. Προβλέπεται η μισθολογική αποκατάσταση των ιατροδικαστών (25 στο σύνολο) και η επαναφορά των καθαρών αποδοχών τους στο ύψος που κυμαινόταν προ του ν. 4472/2017.
4. Παρατείνεται η πιλοτική περίοδος εφαρμογής του μέτρου της ηλεκτρονικής επιτήρησης («βραχιολάκι») σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιφέρειες και συγκεκριμένες κατηγορίες κρατουμένων, η οποία ξεκίνησε την 11η Μαΐου 2015, προκειμένου να υπάρξει ικανό διάστημα ώστε να λάβουν χώρα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ευρύτερη εφαρμογή του μέτρου.
- Μπενεντέτο «Νίττο» Σανταπάολα: Πέθανε ο τελευταίος Νονός της Κόζα Νόστρα
- Όλα τα είχε η Τότεναμ αυτό της… έλλειπε – Χαμός με τα σχόλια σκάουτερ των Spurs που είναι οπαδός της Άρσεναλ
- Κατασκοπεία στη Σούδα: Οι σχέσεις του 36χρονου Γεωργιανού με τον Αζέρο κατάσκοπο και το ιρανικό λογισμικό
- Το Ιράν εκτελεί σχέδιο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ για εξάπλωση του πολέμου
- Η νύφη φορούσε Birkenstock – Η πολιτιστική ανατροπή των σανδαλιών που περιγελούσαμε
- Πότε αναμένεται στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ ο Αντρέα Τρινκιέρι




