Ανησυχία Παπαδόπουλου για Ηλεία: Δεν αποκλείεται να είναι προσεισμοί
Η έντονη σεισμική ακολουθία που σημειώνεται στην περιοχή το τελευταίο χρονικό διάστημα προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους της Ηλείας.
Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν οι σεισμολόγοι την σεισμική ακολουθία που εξελίσσεται εδώ και λίγες ηµέρες στην περιοχή της Ηλείας και ιδίως στην Κυλλήνη, αλλά και νοτιοδυτικά της Ανδραβίδας, όπου χθες σηµειώθηκαν νέοι σεισμοί, µε µεγαλύτερο µέγεθος τα 4,1 Ρίχτερ.
Η έντονη σεισμική ακολουθία που σημειώνεται στην περιοχή το τελευταίο χρονικό διάστημα προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους της Ηλείας.
Ο σεισµολόγος και µέλος της επιτροπής εκτίµησης σεισµικού κινδύνου Γεράσιµος Παπαδόπουλος με ανάρτησή του στο facebook επισημαίνει ότι «η ανάλυση των καταγραφών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στην εξελισσόμενη από τις 3-5-2019 σεισμική δράση στην Ηλεία, στον κόλπο της Σκαφιδιάς, και επίσης στην περιοχή της Ανδραβίδας το τελευταίο 48ωρο, δεν επιτρέπει την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για τη φύση της σεισμικής ακολουθίας. Μέσα στα ενδεχόμενα βρίσκεται και η περίπτωση των προσεισμών, οπότε προκύπτει η ανάγκη της συνεχούς ανάλυσης και αξιολόγησης».
- ΕΚΤ: Αμετάβλητα τα επιτόκια για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση – Τα σενάρια για τον πόλεμο
- Λήξη συναγερμού για τις απεργίες στα πρατήρια βενζίνης – Η συμφωνία για παροχή voucher
- Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης κυβερνά για τα υπερκέρδη και τους φίλους της κυβέρνησης
- Μαρόκο: Ξανά στην Εθνική ο Ελ Κααμπί για τα φιλικά του Μαρτίου
- ΕΛΣΤΑΤ: Το 14,9% του πληθυσμού στερείται βασικά αγαθά και υπηρεσίες
- Παραχώρηση του Αρχοντικού Βρανά από τον Δήμο στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης

