Στην «φάκα» του ΣΔΟΕ κύκλωμα διακίνησης προϊόντων – μαϊμού
Εντός των χώρων βρίσκονταν πλήθος εμπορευμάτων – αθλητικές εμφανίσεις που έφεραν πλαστά σήματα διαφόρων εταιρειών – ομάδων ή το σχέδιο τους αποτελεί αντικείμενο κατοχύρωσης βιομηχανικής ιδιοκτησίας. Κατασχέθηκαν συνολικά 82.612 τεμάχια αθλητικών εμφανίσεων
Νέο σοβαρό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων προϊόντων κατάφερε το ΣΔΟΕ, στην προσπάθεια αντιμετώπισης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και της προστασίας των καταναλωτών από αθέμιτες πρακτικές.
Όπως ανακοινώθηκε κλιμάκια υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, αξιοποιώντας πληροφορίες και μετά από ενδελεχή έρευνα, πραγματοποίησαν συντονισμένους ελέγχους στις εγκαταστάσεις εταιρείας εμπορίας ενδυμάτων και υποδημάτων (τετραώροφο κτίσμα και αδήλωτο αποθηκευτικό χώρο) σε περιοχές του ν. Αττικής.
Εντός των χώρων βρίσκονταν πλήθος εμπορευμάτων – αθλητικές εμφανίσεις που έφεραν πλαστά σήματα διαφόρων εταιρειών – ομάδων ή το σχέδιο τους αποτελεί αντικείμενο κατοχύρωσης βιομηχανικής ιδιοκτησίας .
Κατασχέθηκαν συνολικά 82.612 τεμάχια αθλητικών εμφανίσεων:
- 59.847 τεμ. φανέλες διαφόρων εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της υφηλίου και των πιο δημοφιλών ομάδων ποδοσφαίρου της χώρας μας και των άλλων χωρών της Ευρώπης καθώς επίσης και ομάδων του NBA
- 10.560 σετ (φανέλα και σορτσάκι) αθλητικών εμφανίσεων ομάδων (ως ανωτέρω)
- 7.610 τεμ. σορτσάκια ομάδων (ως ανωτέρω)
- 3.345 τεμ. φούτερ ομάδων (ως ανωτέρω)
- 1.250 τεμ. λοιπά είδη (κάλτσες, καπέλα κ.λ.π.)
Επίσης, 1.880 τεμ. διαφόρων ειδών παρέμειναν στην επιχείρηση, υπό μεσεγγύηση.
Τα κατασχεθέντα απομιμητικά προϊόντα μεταφέρθηκαν σε πιστοποιημένη επιχείρηση ανακύκλωσης, όπου και καταστράφηκαν.
Για όλα τα κατασχεμένα προϊόντα ενημερώθηκαν από την Υπηρεσία οι δικαιούχοι των σημάτων και έχουν αποστείλει βεβαιώσεις – πραγματογνωμοσύνες, σύμφωνα με τις οποίες τα σήματα που έφεραν τα ανωτέρω προϊόντα ήταν απομιμητικά.
Η ζημία των δικαιούχων των σημάτων προσδιορίστηκε, κατά δήλωσή τους, συνολικά στο ποσό των 2.412.931 ευρώ.
Συνελήφθη ένας Έλληνας υπήκοος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.
- Κωνσταντινούπολη: Ένας νεκρός και 4 τραυματίες στο προξενείο του Ισραήλ – Τι γνωρίζουμε για τους δράστες
- Θανάσης Πετσάλης-Διομήδης: Ο Μακρυγιάννης δεν είναι γλώσσα, είναι ύφος
- Η κλιματική κρίση και επισιτιστική ασφάλεια στο επίκεντρο της τοπικής αυτοδιοίκησης
- Παναθηναϊκός: Στη διάθεση του Αταμάν ο Γκραντ για το ματς με τη Μπαρτσελόνα
- Η Αθήνα επιλογή της World Athletics ως έδρα του επερχόμενου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου
- Ρώτησα την AI για τα σκάνδαλα που ταλανίζουν την κυβέρνηση – Μας πήραν χαμπάρι και οι μηχανές






