Εργατικό δυστύχημα με θύμα 60χρονο οικοδόμο
Τραγικό θάνατο βρήκε πέφτοντας από ύψος τουλάχιστον 8 μέτρων, 60χρονος οικοδόμος, πατέρας δύο παιδιών, χθες το απόγευμα σε οικοδομή στην περιοχή Κορακοβούνι του Ηρακλείου.
Τραγικό θάνατο βρήκε πέφτοντας από ύψος τουλάχιστον 8 μέτρων, 60χρονος οικοδόμος, πατέρας δύο παιδιών, χθες το απόγευμα σε οικοδομή στην περιοχή Κορακοβούνι του Ηρακλείου.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου Γιάννη Γωνιανάκη, το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 4:30 μμ του Σαββάτου, όταν ο εργάτης έπεσε κατά τη διάρκεια της εργασίας του σε οικοδομή.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο κ. Γωνιανάκης: «Ο άτυχος εργάτης ήθελε ακόμη 200 ένσημα για να συνταξιοδοτηθεί. Οι συνάδελφοί του που τον είδαν να πέφτει, κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ που έφτασε και μετέφερε στο Βενιζέλειο τον άτυχο συνάδελφό μας, που εξέπνευσε μετά από τέσσερις περίπου ώρες».
Όπως εξήγησε ο κ. Γωνιανάκης, τα ατυχήματα και τα δυστυχήματα στους χώρους εργασίας και ιδιαίτερα στις οικοδομές, έχουν να κάνουν με την εντατικοποίηση της εργασίας και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας: «Με την εντατικοποίηση της δουλειάς, βλέπουμε ότι οι εργάτες εξαντλούνται, οπότε τα ατυχήματα αυξάνεται η πιθανότητα να συμβούν. Επιπλέον τα ανύπαρκτα σε πολλές περιπτώσεις ή τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας, ενισχύουν τους κινδύνους. Το ζητούμενο είναι πώς θα ενισχυθούν οι έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας, που με 9 άτομα και δίχως οχήματα, αντιλαμβανόμαστε όλοι, κατά πόσο μπορεί να συμβάλει στην ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!

