
Εκτός ατζέντας οι τουρκικές προκλήσεις στην ερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ
Στην επίσημη ανακοίνωση η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δεν γίνεται καμία αναφορά στο ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων.
Εκτός ατζέντας της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 28ης Μαΐου βρίσκονται, προς το παρόν, οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
Στην επίσημη ανακοίνωση η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δεν γίνεται καμία αναφορά στο ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων.
Τι θα συζητηθεί
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται μέχρι στιγμής, στις 28 Μαΐου, οι αρχηγοί των κυβερνήσεων της Ε.Ε θα συζητήσουν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και θα ξεκινήσουν τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τους επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε.
Τη συνάντηση ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη διάρκεια της άτυπης συνόδου των αρχηγών της Ε.Ε στο Σίμπιου της Ρουμανίας.
Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του από τη Ρουμανία είχε υπογραμμίσει πως «το χειροπιαστό, αν μπορεί να λεχθεί έτσι, αποτέλεσμα της Συνόδου είναι ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα επανέλθει στο ζήτημα της λήψης των αναγκαίων μέτρων, είτε στο έκτακτο συμβούλιο της 28ης Μαΐου, είτε στο προγραμματισμένο στις αρχές Ιουνίου».
Πηγή: sigmalive
- Θα αποφύγει τη μείωση επιτοκίων η Fed – Τι δείχνει δημοσκόπηση του Reuters
- Ο Αντσελότι εξηγεί γιατί πήρε τον Νεϊμάρ στο Μουντιάλ – Έκλαψε ο σταρ της Σάντος μαθαίνοντας τα νέα
- Πτώση από γκρεμό του Mr Mango: Όλα έδειχναν ότι ο κακομαθημένος γιος ήταν ο ένοχος – Επιβεβαιώθηκε
- ΟΦΗ για Νέιρα «Θα έχεις για πάντα μια ξεχωριστή θέση στο πάνθεον της Ομιλίτικης ιστορίας»
- Επεισοδιακή άρση ασυλίας Κωνσταντοπούλου και κόντρα με Φλωρίδη – «Μόνο τα τσιράκια του, οι επίορκοι δικαστές με κατήγγειλαν»
- Έλληνες επιστήμονες στους φιναλίστ για το Βραβείο Ευρωπαίου Εφευρέτη



