Ρωσία: Από τον Ιούλιο η αποστολή των S-400 στην Τουρκία
Το θέμα των ρωσικών πυραύλων S-400 έχει αναδειχθεί σε μείζον «αγκάθι» στις σχέσεις Τουρκίας - ΗΠΑ.
Η Ρωσία θα αρχίσει να στέλνει από τον Ιούλιο στην Τουρκία τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400, ενώ είναι έτοιμη να συζητήσει με την Τουρκία την πώληση ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών, δήλωσε ο πρόεδρος της ρωσικής εταιρείας οπλικών συστημάτων Rosoboronexprot Αλεξάντρ Μιχέγεφ στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.
Αναφερόμενος στους S-400 ο Μιχέγεφ δήλωσε ότι «όλα είναι έτοιμα, έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί».
Παράλληλα o Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει με την Τουρκία το ενδεχόμενο της πώλησης μαχητικών αεροσκαφών. «Εάν η τουρκική πλευρά απευθυνθεί σε εμάς για διαβουλεύσεις, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε ( την πώληση στην Τουρκία ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών-σ.σ) από κοινού με την UAC ( United Aircraft Corporation, η ρωσική εταιρεία αεροναυπηγικής βιομηχανίας) με βάση τις δυνατότητες μας» , δήλωσε ο Μιχέγεφ απαντώντας στο ερώτημα αν η Μόσχα προτίθεται να πουλήσει στην Άγκυρα μαχητικά στην περίπτωση που οι ΗΠΑ παγώσουν τη συμφωνία για την πώληση μαχητικών F-35.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νέα μεγάλη νίκη για τους Λέικερς (108-112), κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τους Θάντερ (101-131)
- Ζάκυνθος: Ανείπωτη θλίψη για τον 2χρονο που κατασπαράχθηκε από το πίτμπουλ – «Η κόρη μου φώναξε και έτρεξα» λέει ο πατέρας
- Αγορά ακινήτων: Χειμερινά εξοχικά… σε χειμερία νάρκη
- «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη για 3η χρονιά στο θέατρο Σταθμός
- Νέοι ταξιδιωτικοί κανόνες προς την Ευρώπη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- ΣτΕ: «Φρένο» σε οικοδομικές άδειες χωρίς έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας





