Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσαβούσογλου: Αν οι ΗΠΑ δεν μας προμηθεύσουν F-35 θα στραφούμε αλλού

Τσαβούσογλου: Αν οι ΗΠΑ δεν μας προμηθεύσουν F-35 θα στραφούμε αλλού

Στην περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αρνηθούν να προμηθεύσουν την Τουρκία μαχητικά αεροσκάφη F-35, η Άγκυρα θα ικανοποιήσει την ανάγκη για να εξοπλιστεί με τέτοια αεροσκάφη στρεφόμενη σε άλλη χώρα

Στην περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αρνηθούν να προμηθεύσουν την Τουρκία μαχητικά αεροσκάφη F-35, η Άγκυρα θα ικανοποιήσει την ανάγκη για να εξοπλιστεί με τέτοια αεροσκάφη στρεφόμενη σε άλλη χώρα, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο νωρίτερα σήμερα για πιθανή αγορά από την Τουρκία των ρωσικών μαχητικών Su-57 στην περίπτωση που οι ΗΠΑ αρνηθούν να προμηθεύσουν την Τουρκία με τα μαχητικά F-35.

«Γιατί αγοράζουμε το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400; Επειδή έχουμε επείγουσα ανάγκη για ένα σύστημα αεράμυνας. Είμαστε ήδη εταίροι στο πρόγραμμα παραγωγής των F-35, συμμετέχουμε σε αυτό το πρότζεκτ, έχουμε καταβάλει το αναγκαίο ποσό. Δεν υπάρχουν προς το παρόν προβλήματα με αυτό. Αλλά στο χειρότερο σενάριο, θα χρειαστεί να ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας στρεφόμενοι αλλού, όπου προσφέρονται οι καλύτερες τεχνολογίες», τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν στις αρχές του μήνα τις παραδόσεις εξοπλισμού εδάφους που συνδέονται με τη χρήση των F-35. Η Ουάσινγκτον ανησυχεί ότι η τεχνολογία που διαθέτουν οι S-400 θα χρησιμοποιηθεί για τη συγκέντρωση τεχνολογικών στοιχείων για τα στρατιωτικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, στο οποίο ανήκει η Άγκυρα, και ότι η Ρωσία θα αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024