«Επιτοίχια και άλλα ευμελή οικόσιτα»: Νέα έκθεση του Μανώλη Πεταλά
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 9 Απριλίου, ώρα 19:00 στην Gallery, Κασσιανής 2 και Φαναριωτών, Αθήνα.
Η Gallery Kourd εγκαινιάζει την έκθεση γλυπτικής του Μανώλη Πεταλά, με τίτλο «Επιτοίχια και άλλα ευμελή οικόσιτα».
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 9 Απριλίου, ώρα 19:00 στην Gallery, Κασσιανής 2 και Φαναριωτών, Αθήνα.
Η έκθεση θα διαρκέσει από 9 Απριλίου έως 9 Μαΐου 2019.
Ο καλλιτέχνης Μανώλης Πεταλάς, σημειώνει για την σειρά από «Επιτοίχια και άλλα ευμελή οικόσιτα»:
Το «Παρόν» δεν έχει έκταση, είναι ένα κινούμενο στίγμα. Ό τι συμβαίνει περνάει αμέσως στην ιστορία, γίνεται παρελθόν. Είναι ένα σημείο διέλευσης, ένα σημείο τράνζιτ, χωρίς καθόλου χώρο παραμονής, μία συνοριακή γραμμή πού την διέρχεσαι και τέλος.
Το «Μέλλον», από την άλλη μεριά, δεν διαθέτει καμία πειστική υπόσταση, είναι άδηλο, ακαθόριστο, ασχημάτιστο, αβέβαιο και ανασφαλές. Καθορίζεται από άπειρους αστάθμητους παράγοντες, από άπειρες μη προβλέψιμες παρεμβάσεις. Το «Μέλλον» είναι τελείως ακατοίκητο και υποθετικό.
Το «Παρελθόν» τέλος, παραμένει η μόνη υπαρκτή αλήθεια, η μόνη ζωντανή πραγματικότητα. Είναι πυκνοκατοικημένο και σφύζον. Άνθρωποι προσφιλείς και μη, εικόνες από την καθημερινή ζωή, ήχοι και χρώματα, ιστορίες αγάπηςκαι απογοητεύσεις, κατορθώματα κάθε μορφής, σύσσωμη η δημιουργία και η ζωή. Φωτίζεται από τον υπαρκτό ήλιο και τούς ουράνιους ρεμβασμούς των άστρων.
Κατοικείται από λαούς κάθε γενιάς πού χορεύουν και ονειρεύονται και τιμούν την ομορφιά. Οι σκέψεις μας, τα έργα μας, τα όνειρά μας, το σύνολο των καθημερινών μας δραστηριοτήτων, όλα από το εύφορο παρελθόν αρδεύονται και αποκτούν υπόσταση.
Τα έργα αυτής της έκθεσης είναι φυσικά, συναρμολογημένα με υλικά από τις πλούσιες δεξαμενές τού παρελθόντος, άλλοτε πιο μακρινού και άλλοτε πιο πρόσφατου, υπό μία άλλη μορφή, υπό ένα νεοφανές εικαστικό σχήμα. Οι ιδέες μας, η φαντασία μας, οι δημιουργίες μας, όλα από το παρελθόν εκπορεύονται και σ’αυτό επιστρέφουν και το εμπλουτίζουν. Το «Παρόν» δεν έχει μπόι, το «Μέλλον» δεν έχει υπόσταση και σχήμα.»
- ΑΕΚ – Προμηθέας 102-85: Παράσταση για ένα ρόλο και 9η σερί νίκη για την Ένωση
- «Δεν είμαστε μόνοι, είμαστε οι πρώτοι», λέει ο Σάντσεθ για την τολμηρή του στάση απέναντι στον Τραμπ
- Entire Scientific Board of Greece’s EODY Resigns
- Παναθηναϊκός: Χωρίς Ίνγκασον και Σάντσες κόντρα στον Λεβαδειακό
- LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
- Ο σύζυγος της Κρίστι Νόεμ ίσως δεν τη χωρίσει παρά το σκάνδαλο με τον Λεβαντόφσκι – «Το θεωρεί αποστολή από τον Θεό»

