Σούπα με αρακά
Μπορείτε να τη σερβίρετε κρύα
Υλικά για 4-6 μερίδες
500 γρ. μπιζέλια
2 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 κουταλιά σέλερι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξίδι
4 κούπες νερό
Φρέσκο θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζετε σε κατσαρόλα με 4 κούπες νερό τα μπιζέλια μαζί με το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια, τα καρότα και το σέλερι. Τα αφήνετε να σιγοβράζουν μέχρι να μαλακώσουν.
2. Πέντε λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του μαγειρέματος, προσθέτετε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
3. Κατεβάζετε τη σούπα από τη φωτιά, την πολτοποιείτε και την αφήνετε να κρυώσει. Αν είναι πολύ πηχτή, την αραιώνετε με λίγο νερό.
4. Τη βάζετε στο ψυγείο και τη σερβίρετε κρύα.
- Ισραήλ: Η αστυνομία έκανε έφοδο σε χριστουγεννιάτικο πάρτι και συνέλαβε Παλαιστίνιο που είχε ντυθεί Άγιος Βασίλης
- Powerball: Ένας υπερτυχερός κέρδισε 1,8 δισ. δολάρια στο τζακπότ παραμονή των Χριστουγέννων
- Πώς η ακροδεξιά έκλεψε τα Χριστούγεννα
- Χριστούγεννα με την οικογένεια Γκραντ έκανε ο Ερνανγκόμεθ (pic)
- Κιλκίς: Γυναίκα εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό της μετά από τροχαίο
- Οι καλές, οι κακές, οι άσχημες και οι κουλ φιγούρες του Άι Βασίλη στη μεγάλη οθόνη – Μια cine δεκάδα
