
ΗΠΑ: Η Τουρκία πρέπει να αγοράσει τους Patriot
Την επιθυμία των ΗΠΑ η Τουρκία να παραμείνει στο πρόγραμμα του μαχητικού αεριωθουμένου F-35 εξέφρασε ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Πάτρικ Σάναχαν, προσθέτοντας ωστόσο ότι η Άγκυρα πρέπει να αγοράσει το πυραυλικό αμυντικό σύστημα Patriot
Την επιθυμία των ΗΠΑ η Τουρκία να παραμείνει στο πρόγραμμα του μαχητικού αεριωθουμένου F-35 εξέφρασε ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Πάτρικ Σάναχαν, προσθέτοντας ωστόσο ότι η Άγκυρα πρέπει να αγοράσει το πυραυλικό αμυντικό σύστημα Patriot.
Στη διάρκεια ακροαματικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Σάναχαν ερωτήθηκε αν οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν την Τουρκία στο πρόγραμμα του F-35 και απάντησε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Αναμφίβολα τη θέλουμε, είναι ανάγκη η Τουρκία να αγοράσει τους Patriot».
Υπενθυμίζεται ότι η Ουάσινγκτον έχει αντιταχθεί στα σχέδια της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400 εξαιτίας ανησυχιών πως θα τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των F-35 που κατασκευάζονται από την Lockheed Martin Corp. Στην ισχυρότερη μέχρι τώρα ένδειξη από την Ουάσινγκτον πως η Άγκυρα δεν μπορεί να έχει και τα προηγμένα αεροσκάφη και τους S-400, αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters πως οι ΗΠΑ μπορεί σύντομα να παγώσουν τις προετοιμασίες για την παράδοση των F-35 στην Τουρκία.
- Προς το χειρότερο οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα – Ψαλίδι σε ανάπτυξη, άνοδος του πληθωρισμού
- Ντέιβιντ Σεντάρις: Γιατί ήθελα να κρατήσω μυστικό τον γάμο μου με τον Χιου
- Απίθανη ομιλία του προπονητή της Σεβίλλης: «Θέλω να σας σκοτώσω όλους!» (vid)
- Κερατσίνι: Οροφές που στάζουν στο 7ο νηπιαγωγείο – Φόβους για την ασφάλεια των παιδιών τους εκφράζουν οι γονείς
- Κομισιόν: Δεν έχουμε άμεση έλλειψη καυσίμων – Η ανησυχία επικεντρώνεται στην επάρκεια για τα αεροσκάφη
- ΕΚΠΑ: Ανάμνηση νόστιμη και ευχάριστη





