Κρέμασαν ρόμπες έξω από το υπουργείο Υγείας οι καθαρίστριες – Ζητούν μονιμοποίηση
Η ΠΟΕΔΗΝ έχει κρεμάσει έξω από το υπουργείο ρόμπες στις οποίες αναγράφεται η λέξη «ανεργία», έχει τοποθετήσει κάδους απορριμμάτων με σκούπες και φαράσια στο πεζοδρόμιο ενώ έχει στήσει πάγκο στον οποίο έχει κρεμάσει αφίσα του Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας τη φράση «ολιγαρκής αφθονία»
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση που πραγματοποιούν έξω από το υπουργείο Υγείας η ΠΟΕΔΗΝ και τα σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων «Δρομοκαΐτειο», «Άγιος Σάββας», και «Ελπίς» με αίτημα να βρεθεί λύση στο θέμα των καθαριστριών καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους τέλος Αυγούστου και απολύονται.
Η ΠΟΕΔΗΝ έχει κρεμάσει έξω από το υπουργείο ρόμπες στις οποίες αναγράφεται η λέξη «ανεργία», έχει τοποθετήσει κάδους απορριμμάτων με σκούπες και φαράσια στο πεζοδρόμιο ενώ έχει στήσει πάγκο στον οποίο έχει κρεμάσει αφίσα του Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας τη φράση «ολιγαρκής αφθονία» και μοιράζει κυπελλάκια με φασολάδα.
Οι διαδηλωτές λένε ότι δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν από το υπουργείο αν δεν δοθεί λύση στα αιτήματα τους για μονιμοποίηση, σύσταση των οργανικών θέσεων ή έστω παράταση των συμβάσεων και ενιαίο διαγωνισμό.
«Η Κυβέρνηση σιωπά. Προκηρύσσει ξεχωριστούς διαγωνισμούς ανά Νοσοκομείο για να εγκλωβίσει χιλιάδες υποψήφιους και να πουλήσει ψεύτικες προσδοκίες για προσλήψεις στο Δημόσιο. Οι καθαρίστριες του Δρομοκαίτειου, εργάζονται πάνω από 10 χρόνια. Αγωνίζονται από την πρώτη στιγμή για εκδίωξη των εργολάβων και την πρόσληψή τους από το Νοσοκομείο. Το έτος 2014 στους αγώνες που έκαναν οι καθαρίστριες για εκδίωξη των εργολάβων για διασφάλιση της δουλειάς τους, μας επισκέφτηκαν στην πόρτα του Δρομοκαίτειου πολλές φορές στελέχη του Σύριζα. Να θυμίσουμε τις επισκέψεις της κα Δούρου, του κου Ξάνθου, του κου Μαντά και τους πύρινους λόγους που έβγαζαν. Τώρα λησμόνησαν το παρελθόν τους. Δεν θα δεχθούμε οι καθαρίστριές μας να απολυθούν», σημειώνει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία.
- Καύσιμα: «Άλμα» 20% στο ντίζελ και 8% στην αμόλυβδη – Ανήσυχοι οι καταναλωτές
- Μιλγουόκι Μπακς – Ιντιάνα Πέισερς 134-123: «Καθάρισε» ο κυρίαρχος Αντετοκούνμπο, αλλά αποχώρησε τραυματίας (vid)
- Μία γυναίκα και ένα παιδί σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν από πακιστανικές οβίδες, καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται
- Μεγάλη «μάχη» για το 5-8 της Super League: Πέντε ομάδες για τρεις θέσεις – Το πρόγραμμα στο φινάλε
- Από τη σύγκρουση στη συναίνεση: η φιλοσοφική διαδρομή του Γιούργκεν Χάμπερμας
- Μέση Ανατολή: Το ελληνικό «ράλι» αυξήσεων στο ράφι και πού θα κάτσει η «μπίλια»



