Μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο στην «πρεμιέρα» της «Γαλάζιας Πατρίδας»
Μπαράζ παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδας, 38 συνολικά, σημειώθηκε στο Αιγαίο από τουρκικά αεροσκάφη την Τετάρτη, την πρώτη ημέρα διεξαγωγής δηλαδή της μεγάλης τουρκικής άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα»
Μπαράζ παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδας, 38 συνολικά, σημειώθηκε στο Αιγαίο από τουρκικά αεροσκάφη την Τετάρτη, την πρώτη ημέρα διεξαγωγής δηλαδή της μεγάλης τουρκικής άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα».
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι σημειώθηκαν και 5 εμπλοκές (εικονικές αερομαχίες) με ελληνικά μαχητικά που έσπευσαν να τα αναχαιτίσουν.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, οι 29 παραβιάσεις έγιναν από 3 κατασκοπευτικά CN-235 και οι 9 από 2 σχηματισμούς (2F-16 και 4F-16).
Παράλληλα τα τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν και σε 6 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.
Όλες οι παραβιάσεις και παραβάσεις έγιναν στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.
- Γερουλάνος για διαγραφή Κωνσταντινόπουλου: Δεν είναι ώρα να γινόμαστε λιγότεροι, αλλά περισσότεροι
- Τι αλλαγές φέρνει η νέα διάταξη για τις επικουρικές συντάξεις
- Barcelona – Όταν ο έρωτας συνθλίβεται ανάμεσα στην επιθυμία και την εξουσία
- Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα «εχθρός» των οστών μας
- Δημοψήφισμα στο Καζακστάν για την ψήφιση νέου Συντάγματος
- Ο Σάι Γκίλτζεους-Αλεξάντερ έσπασε ένα στοιχειωμένο ρεκόρ 63 ετών (pics, vids)

