Προς αναστολή έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών γύρω από την Ακρόπολη
Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, με αφορμή τις αντιδράσεις για την ανέγερση ψηλών κτηρίων πέριξ του βράχου, που κλείνουν την οπτική πρόσβαση στην Ακρόπολη
Σε προσωρινή αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο της πόλης των Αθηνών, που δεν περιλαμβάνεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, νοτίως της Ακρόπολης, προτίθεται να προχωρήσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, με αφορμή τις αντιδράσεις για την ανέγερση ψηλών κτηρίων πέριξ του βράχου, που κλείνουν την οπτική πρόσβαση στην Ακρόπολη.
Σύμφωνα με το ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Σταθάκης ζήτησε επιπλέον από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στον άμεσο έλεγχο νομιμότητας της οικοδομικής άδειας του κτιρίου που έχει κτιστεί επί της οδού Φαλήρου 5, καθώς επίσης και τη διενέργεια αυτοψίας από τους επιθεωρητές δόμησης, προκειμένου να ελεγχθεί η ορθή εφαρμογή της οικοδομικής άδειας
Σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΝ επισημαίνει ότι «στη βάση αυτή θα γίνουν όποιες παρεμβάσεις κριθούν αναγκαίες στο θεσμικό πλαίσιο, όπως αυτό έχει προκύψει μετά τις μεταβολές του 2012».
Στην ίδια ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι «σε σχέση με το ακίνητο επί των οδών Μισαραλιώτου 7-11 και Τσάμη Καρατάσου 4, ουδέποτε έχει εισαχθεί κάποιο αίτημα στα όργανα ή στις υπηρεσίες του υπουργείου».
Υπενθυμίζεται ότι, ήδη, η Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας (της Γενικής Γραμματείας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος) του υπουργείου, σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς και υπουργεία, έχει συστήσει ομάδα εργασίας για την επανεξέταση των όρων δόμησης στην περιοχή, ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα περιορισμού της οπτικής επαφής με την Ακρόπολη.
- Ο 16χρονος μαθητής που κατέκτησε Χρυσή Σφαίρα – Ο Όουεν Κούπερ ήρθε για να αλλάξει την υποκριτική
- HELLO!: Τo πιο glamorous περιοδικό κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη
- Κλοπ: «Με εξέπληξε η απόλυση του Αλόνσο» – Τι είπε για τη Ρεάλ Μαδρίτης και τα σενάρια για το μέλλον του
- Αττική: Συνελήφθη ένας άντρας για διακίνηση ροζ κοκαΐνης
- Επίδομα παιδιού Α21: Πότε κλείνει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων
- Τι συμβαίνει όταν ποντίκια εργαστηρίου απελευθερώνονται στο λιβάδι


