Χανιά: Κλειστά σήμερα τα σχολεία, λόγω της κακοκαιρίας
Η απόφαση ελήφθη, καθώς προβλέπεται ένταση των καιρικών φαινομένων ιδιαίτερα κατά τις ώρες προσέλευσης των μαθητών στα σχολεία
Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη όλες οι σχολικές μονάδες του δήμου Χανίων, μετά και τις προβλέψεις για επιδείνωση του καιρού. Η απόφαση ελήφθη, καθώς προβλέπεται ένταση των καιρικών φαινομένων ιδιαίτερα κατά τις ώρες προσέλευσης των μαθητών στα σχολεία
Παράλληλα, από τον δήμο Χανίων διευκρινίστηκε ότι «σήμερα Πέμπτη (14/2), το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου Χανίων (πλην της Δ.Ε. Σούδας) θα βρίσκεται στις θέσεις του, για να εξυπηρετηθούν οι γονείς που, παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατούν, δεν έχουν άλλη επιλογή ασφαλούς φύλαξης και φροντίδας των παιδιών τους». Κλειστές θα παραμείνουν ακόμα οι σχολικές μονάδες στους δήμους Πλατανιά και Αποκόρωνα.
H κακοκαιρία που πλήττει από χθες τα Χανιά, με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους ανέμους, έχει δημιουργήσει προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο.
Σε πολλά σημεία της εθνικής οδού αναφέρθηκαν καταπτώσεις βράχων και πετρών με τις Αρχές να συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
Πολλοί δρόμοι, κυρίως στους πρώην περιαστικούς δήμους της πόλης των Χανίων, μετατράπηκαν σε ποτάμια και η διέλευση από αυτούς ήταν αδύνατη, καθώς η ένταση και η διάρκεια της βροχής είχαν ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν μεγάλες ποσότητες νερού στο οδόστρωμα.
Η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων και παροχή βοήθειας σε οδηγούς που είχαν ακινητοποιηθεί στα αυτοκίνητα τους.
Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, το υπνωτήριο αστέγων του δήμου παραμένει και σήμερα ανοικτό σε 24ωρη βάση.
- Οργή Αλμπανέζε για Γάζα: «Τιμωρούν εμένα και στρώνουν κόκκινο χαλί σε εγκληματίες»
- Η μητέρα της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς μιλά στο in, λίγες ώρες μετά την καταδικαστική απόφαση του Εφετείου
- «Είμαστε ο επόμενος στόχος της Ρωσίας» – Δραματικές προειδοποιήσεις από τον Ρούτε
- Μπαρτζώκας: «Ψάχναμε καιρό παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Μόρις»
- Ζάκυνθος: «Πρώτη φορά βλέπω τέτοια απάθεια, δεν δείχνει συναίσθημα» – Ο πρόεδρος του ΔΙΚΕΠΑΖ για το πίτμπουλ
- Προς αναβολή η απαγόρευση των συμβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ



