Στη Σικελία θα αποβιβαστούν οι 47 μετανάστες του Sea-Watch 3
Οι μετανάστες και πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε επτά ευρωπαϊκές χώρες - τη Μάλτα, το Λουξεμβούργο, τη Ρουμανία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία και την Ιταλία
Οι 47 μετανάστες που επιβαίνουν στο πλοίο Sea-Watch 3, το οποίο ανήκει σε ΜΚΟ, θα αποβιβαστούν τις επόμενες ώρες στη Σικελία και στη συνέχεια θα ανακατανεμηθούν σε σειρά ευρωπαϊκών χωρών.
Η αναμονή τους διήρκεσε σχεδόν δύο εβδομάδες, λόγω της άρνησης της ιταλικής κυβέρνησης να επιτρέψει την είσοδό τους σε λιμάνι της χώρας.
Στην απεμπλοκή της κατάστασης αναφέρθηκε ο ίδιος ο ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε.
Οι μετανάστες και πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε επτά ευρωπαϊκές χώρες – τη Μάλτα, το Λουξεμβούργο, τη Ρουμανία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία και την Ιταλία.
Η λύση ήρθε έπειτα από νυχτερινή σύσκεψη της ιταλικής κυβέρνησης, κατά την οποία ο υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, πείστηκε να δώσει τη συγκατάθεσή του, υπό τον όρο να λειτουργήσει άμεσα η ανακατανομή των μεταναστών στις επτά αυτές χώρες της Ένωσης.
- Τροχαία: Πάνω από 1.240 παραβάσεις βεβαιώθηκαν για μη χρήση κράνους την περασμένη εβδομάδα
- Σπίλμπεργκ, Ταραντίνο και οργή για τη Marvel – Τα τρέιλερ των εκατομμυρίων που νίκησαν στο Super Bowl
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Άναυδος ο Τζόκοβιτς με το ακροβατικό του Μαλίνιν στο καλλιτεχνικό πατινάζ (vid)
- Στα γαλανόλευκα ο εμβληματικός πίδακας Jet d’Eau – Η Γενεύη τιμά την ελληνική γλώσσα
- Κάθριν Ο’Χάρα: Από τι πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός του Μόνος Στο Σπίτι – Ιατρικό πόρισμα
- Αταλάντα – Κρεμονέζε 2-1: Παραμένει σε «τροχιά» Ευρώπης η ομάδα του Μπέργκαμο


