Απόπειρα… μίνι πραξικοπήματος κατά του Μαδούρο
Ομάδα περίπου 20 ανδρών που φορούσαν στρατιωτικές στολές και έφεραν όπλα άρχισαν να παρελαύνουν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας
Στην σύλληψη ομάδας στρατιωτικών οι οποίοι έκλεψαν όπλα και προσπάθησαν να οργανώσουν εξέγερση κατά του προέδρου Νικολά Μαδούρο προχώρησε ο στρατός της Βενεζουέλας.
Σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ομάδα περίπου 20 ανδρών που φορούσαν στρατιωτικές στολές και έφεραν όπλα, άρχισαν να παρελαύνουν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας, στο Καράκας.
«Όλοι σας ζητήσατε να βγούμε στους δρόμους για να υπερασπιστούμε το σύνταγμα. Εδώ είμαστε. Εδώ έχουμε τα στρατεύματα» είπε ένας εξ’ αυτών, καλώντας τους πολίτες της Βενεζουέλας να στηρίξουν την εξέγερσή τους.
Αν και το περιστατικό σηματοδοτεί δυσαρέσκεια στις ένοπλες δυνάμεις, φάνηκε να περιλαμβάνει μόνο χαμηλόβαθμους αξιωματικούς με μικρή ικανότητα να επιβάλλουν αλλαγές στην υπερπληθωριστική οικονομία, καθώς πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων, μεταδίδει το Reuters.
«Οι ένοπλες δυνάμεις απορρίπτουν κατηγορηματικά αυτό το είδος δράσης, το οποίο είναι σίγουρα υποκινούμενο από τα σκοτεινά συμφέροντα της ακροδεξιάς» ανέφερε η κυβέρνηση σε δήλωσή της.
Σύμφωνα δε με την επίσημη ανακοίνωση, οι στασιαστές έκλεψαν δύο στρατιωτικά οχήματα και εισέβαλαν σε στρατώνα όπου απήγαγαν δύο αξιωματικούς, δύο στρατιώτες και έκλεψαν μεγάλο αριθμό όπλων. Ωστόσο, εν τέλει συνελήφθησαν στην πόλη Cotiza, βόρεια της Βενεζουέλας, αφού πρώτα προέβαλαν «σκληρή αντίσταση».
- ΗΠΑ-Ρωσία: H σπάνια συμφωνία Μόσχας – Ουάσινγκτον σε θέματα παγκόσμιας πολιτικής και η «βόμβα» Τραμπ Τζούνιορ
- Kaspersky: Ωριμάζει η αγορά της κυβερνοασφάλειας – Πάνω από 9 στους 10 υιοθετούν λύση ασφαλείας
- Ηλεία: Έρευνες για τον εντοπισμό 63χρονου αγνοούμενου στα Κρέστενα – Εξαφανίστηκε από το απόγευμα του Σαββάτου
- Το 1924 ο Ιάκωβος Συρίγος ίδρυσε το ισόγειο κατάστημά του σε ένα διώροφο νεοκλασικό της οδού Πατησίων
- Νέα πυρά Μασκ κατά ΕΕ μετά το πρόστιμο στο X: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι Δημοκρατία, αλλά γραφειοκρατία
- Λάρισα-Παναθηναϊκός 2-2: Ο Μλαντένοβιτς «κρέμασε» το Τριφύλλι



