Ο Ερντογάν αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του ψευδοκράτους
Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο από δω και πέρα για τη χρηματοδότηση του ψευδοκράτους από την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της ετήσιας βοήθειας και πίστωσης.
Το σύστημα έχει αλλάξει επειδή θεωρήθηκε προβληματικό, αναφέρει η τουρκοκυπριακή ημερήσια εφημερίδα Halkin Sesi.
Σύμφωνα με το άρθρο 4 του κανονισμού Ε του νόμου για τον προϋπολογισμό της Τουρκίας για το 2019, η εξουσία για την οικονομική ενίσχυση του ψευδοκράτους παραχωρείται στο γραφείο της (τουρκικής) προεδρίας.
Σύμφωνα με τον κανονισμό, η διάθεση, ο σκοπός, η μέθοδος και οι όροι των αποζημιώσεων θα καθοριστούν σύμφωνα με πρωτόκολλο το οποίο θα υπογραφεί από «τα δύο κράτη». Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Τουρκίας.
Εν τω μεταξύ, η τουρκοκυπριακή ημερήσια εφημερίδα «Diyalog» αναφέρει ότι ο λεγόμενος «υπουργός» Οικονομικών του ψευδοκράτους Σερντάρ Ντενκτάς χαιρέτισε την απόφαση που έλαβε η Τουρκία και δήλωσε ότι η Αγκυρα θα διαθέσει φέτος ένα δισ. τουρκικές λίρες στα κατεχόμενα
«Το λέμε εδώ και μήνες ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ροή κεφαλαίων από την Τουρκία προέρχονται από το σύστημά της», δήλωσε ο Ντενκτάς, εξηγώντας ότι η Αγκυρα θα έχει στείλει αυτό το κονδύλι μέχρι τον Μάρτιο του 2019.
Οσον αφορά τη χρηματοδότηση από την Τουρκία, η οποία επρόκειτο να πληρωθεί το 2018, αλλά δεν καταβλήθηκε, ο Ντενκτάς είπε ότι δεν ήξερε αν η Τουρκία θα στείλει τα χρήματα αναδρομικά.
Πηγή: sigmalive
- Μηνύματα ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου – «Σημάδεψε μια γενιά»
- Γάζα: Η διεθνής δύναμη σταθεροποίησης πρέπει να αναπτυχθεί στην κίτρινη γραμμή, λέει η Αίγυπτος
- Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2025: Τα «Όσκαρ» της ελληνικής ναυτιλίας
- Παναθηναϊκός: Με Λαφόν η αποστολή κόντρα στην ΑΕΛ Novibet (pic)
- Η Shein αντεπιτίθεται – Κατηγορεί τη Γαλλία για «κυνήγι μαγισσών»
- Τυράκι… κατευνασμού στους αγρότες και καρφί σε Τσίπρα από τον Μητσοτάκη



