
Κλειστά τα σχολεία λόγω της απεργίας των εκπαιδευτικών
Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την απόσυρση των διατάξεων για το νέο σύστημα διορισμού τους στα δημόσια σχολεία
Νέες κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), με αποτέλεσμα αρκετά σχολεία να μείνουν κλειστά και σήμερα Δευτέρα.
Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την απόσυρση των διατάξεων για το νέο σύστημα διορισμού τους στα δημόσια σχολεία, τη στιγμή που αύριο ολοκληρώνεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και η τροπολογία αναμένεται να ψηφισθεί με κάποιες μικροβελτιώσεις όσον αφορά στη μοριοδότηση.
Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των δύο Ομοσπονδιών, η Διδασκαλική Ομοσπονδία θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία, ενώ οι εκπαιδευτικοί της μέσης εκπαίδευσης θα έχουν τρίωρη στάση εργασίας 11:00-14:00, με τη δυνατότητα κήρυξης επιπλέον τρίωρης στάσης από τις ΕΛΜΕ «για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων».
ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη Δευτέρα στις 15:00, με αίτημα την απόσυρση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το σύστημα 15.000 προσλήψεων την επόμενη τριετία.
- Ιράν: Διάγγελμα για τον πόλεμο θα απευθύνει ο Τραμπ στους Αμερικανούς
- Τραμπ: Δικαστής απορρίπτει διάταγμα για τη διακοπή χρηματοδότησης της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης
- Λίβανος: Κλιμάκωση χωρίς όρια, βλέπει ο ΟΗΕ, και ανθρωπιστική κρίση μεγάλης κλίμακας
- Κριμαία: 29 νεκροί σε συντριβή ρωσικού μεταγωγικού αεροσκάφους
- Ιράν: Για πρώτη φορά ο Αραγτσί αναφέρεται σε απευθείας επικοινωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ
- Ιράν: Οι 2 στους 3 Αμερικανούς θέλουν να τελειώσει σύντομα ο πόλεμος

