Συνεχίζεται ο «πόλεμος» δηλώσεων μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας με τους τόνους σε – επίπεδο υπουργών – να ανεβαίνουν επικίνδυνα.

Μετά τον ο υπουργό Άμυνας της Τουρκίας που απάντησε στις χθεσινές δηλώσεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Αποστολάκη ότι «αν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσει η Ελλάδα» ο Χουλουσί  Ακάρ, ανέφερε ότι η Τουρκία έχει «λάβει τα μέτρα της» προκειμένου να μην επιτρέψει «κανένα τετελεσμένο» στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Μετά την απάντηση  Ακάρ, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος έσπευσε να απαντήσει με tweet, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «σήμερα όπως κάθε ημέρα, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας αναχαιτίζουν αποτελεσματικά τους τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες.

Συγκεκριμένα, τόνισε: «Η ΤΠΚ του Πολεμικού μας Ναυτικού ο Κυβερνήτης και το πλήρωμα μαζί με τους άλλους υπερασπιστές του Αιγαίου της ΔΑΝ Μεγίστης δένουν με τους Ακρίτες του μαγευτικού Καστελόριζου. Σήμερα όπως κάθε ημέρα οι πιλότοι της ΠΑ αναχαιτίζουν αποτελεσματικά τους τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, δύο τουρκικά μαχητικά F-16, μπήκαν στις 8:42 στο FIR Αθηνών, στις 8:43 πραγματοποίησαν, χαμηλή πτήση σε ύψος 4 χιλιάδες πόδια, πάνω από το Καστελόριζο και αποχώρησαν από το FIR Αθηνών στις 8:44.