«Θρίλερ» με τη διεξαγωγή ψηφοφορίας για το Brexit
Ο Βρετανός υφυπουργός για το Brexit Κουάζι Κουάρτενγκ δήλωσε σήμερα πως η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρήσει κανονικά την Τρίτη
Ο Βρετανός υφυπουργός για το Brexit Κουάζι Κουάρτενγκ δήλωσε σήμερα πως η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρήσει κανονικά την Τρίτη.
Η διευκρίνιση θεωρήθηκε πιθανότατα αναγκαία μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας των Sunday Times, σύμφωνα με το οποίο η Μέι αναμένεται να αναβάλει την ψηφοφορία και να πάει στις Βρυξέλλες την ερχόμενη εβδομάδα επιδιώκοντας να πετύχει καλύτερους όρους για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση.
Η εφημερίδα επικαλέστηκε «υπουργούς και βοηθητικά στελέχη», που τονίζουν ότι αναμένουν την πρωθυπουργό να ανακοινώσει σήμερα Κυριακή την αναβολή της ψηφοφορίας στη βουλή.
«Εξ όσων αντιλαμβάνομαι θα έχουμε μια ψηφοφορία την Τρίτη και υπολογίζουμε να κερδίσουμε τη ψηφοφορία αυτή» δήλωσε ο Κουάρτεγκ στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News. «Έχουμε μια καλή ευκαιρία να κερδίσουμε», είπε.
Με το μέλλον της να δείχνει αβέβαιο, η Μέι επιμένει ότι η συμφωνία που έφερε στη βουλή είναι η μόνη επιλογή που υπάρχει και πως οι εναλλακτικές είναι καμία συμφωνία ή καθόλου Brexit.
Ωστόσο, η πίεση προς την πρωθυπουργό αυξήθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο έπειτα από την απειλή του βουλευτή των Συντηρητικών Γουίλ Κουίνς ότι θα παραιτηθεί από τον κυβερνητικό του ρόλο, εκφράζοντας την αντίθεσή του στη συμφωνία. Οι Sunday Times αναφέρουν ότι αναμένονται και άλλες παραιτήσεις καθώς και πως κάποιοι υπουργοί ετοιμάζουν να διεξάγουν δεύτερο δημοψήφισμα.
- Ουκρανία: «Η επόμενη εβδομάδα θα είναι αποφασιστική», λέει η φον ντερ Λάιεν
- Ουκρανία: Την κατάληψη της πόλης Σίβερσκ ανακοίνωσε ο Πούτιν – «Ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω προελάσεις»
- Βενεζουέλα: Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ – Στο στόχαστρο τάνκερ και συγγενείς του Μαδούρο
- Κίλμαρ Αμπρέγο Γκαρσία: Ελεύθερος και πάλι ο μετανάστης-σύμβολο με εντολή της δικαιοσύνης
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Η Ελλάδα επιστρέφει
- Και προνόμια υπηκοότητας «πουλάει» η χρυσή βίζα Τραμπ


