Κούγιας για Ριχάρδο: Αποφυλακίζεται υποχρεωτικά τη Δευτέρα
Νέες αιχμές κατά του πρωθυπουργού άφησε ο γνωστός ποινικολόγος σχετικά με την υπόθεση του ενεχυροδανειστή
«Αύριο θα αποφυλακιστεί υποχρεωτικά ο ενεχυροδανειστής» τόνισε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι στην υπόθεση αυτή «η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο».
Επηρέασε επιτρέψτε μου να πω… , ανέφερε ο κ. Κούγιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ ενώ πρόσθεσε ότι «έρχονται ποινικές υποθέσεις οι οποίες όταν θα ασκηθεί η δίωξη θα είναι εντυπωσιακές και όταν θα φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο θα αποδοθεί η Δικαιοσύνη».
Ο γνωστός ποινικολόγος υποστήριξε ότι «επειδή εδώ έχουμε ένα επικίνδυνο παιχνίδι εμπλοκής της πολιτικής στην απονομή της Δικαιοσύνης που δεν έγινε μόνο τώρα. Έχουν γίνει ατοπήματα τέτοια για να εκμεταλλευτούν οι πολιτικοί πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη τα οποία δηλητηρίασαν τη Δικαιοσύνη».
Τόνισε ακόμη πως «αν δεν παρέσυραν τον πρωθυπουργό δεν θα μίλαγε για υπόθεση Ριχάρδου… Τα οικονομικά εγκλήματα έχουν μειωμένη κοινωνική απαξία. Εκείνο που έχει ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι προσωπικότητες. Πήραν λοιπόν μία προσωπικότητα «αντιπαθητική» και δυστυχώς έγιναν τα λάθη» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας. Παρατήρησε δε πως «Το επίπεδο του πολιτικού προσωπικού και των διωκτικών αρχών έχει πέσει πολύ χαμηλά. Ευτυχώς είναι ψηλά το επίπεδο των δικαστικών αρχών».
«Είμαι κατηγορηματικός ότι δεν φέρουν ευθύνη οι εισαγγελείς. Δείχνεται πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στις διωκτικές αρχές. Είναι αδύνατο ο εισαγγελέας να πάρει το διαβιβαστικό στο σπίτι του. (…) Εάν στο πενθήμερο δεν απολογηθεί κάποιος μένει ελεύθερος», τόνισε ο κ. Κούγιας.
- Footix: «Ο Παναθηναϊκός κινείται για μόνιμη απόκτηση του Λαφόν»
- Μορφωτικό Ίδρυμα ΕΣΗΕΑ: Οι δημοσιογράφοι τιμούν τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου
- Ο ανθρώπινος παράγοντας και όχι η τεχνητή νοημοσύνη ευθύνεται για την επίθεση στο σχολείο του Ιράν
- «Καταφέραμε το ακατόρθωτο»: Πρωτόγνωρες εικόνες στο Ελ. Βενιζέλος με τον επαναπατρισμό δεκάδων ζώων (βίντεο)
- Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές και ληστείες στον Ασπρόπυργο – Συνελήφθησαν 19χρονος και 24χρονος
- LIVE: Μπάγερν Μονάχου – Αταλάντα





