Το ΣτΕ «πάγωσε» προσωρινά το διαγωνισμό για επέκταση του λιμανιού του ΟΛΠ
Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ανέστειλε προσωρινά σήμερα την πρόοδο του διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου αναφορικά με την επέκταση του επιβατικού λιμένα (νότια ζώνη) του ΟΛΠ
Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ανέστειλε προσωρινά σήμερα την πρόοδο του διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου αναφορικά με την επέκταση του επιβατικού λιμένα (νότια ζώνη) του ΟΛΠ.
Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει οι εταιρείες «Τέρνα Ανώνυμος Τουριστική, Τεχνική και Ναυτιλιακή Εταιρεία» και «J&P-ΑΒΑΞ ΑΕ» και στρέφονται κατά της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών και του ΟΛΠ.
Αναλυτικότερα, οι εταιρείες ζητούσαν να ανασταλούν οι υπ’ αριθμ. 1 και 2/2018 αποφάσεις της επταμελούς σύνθεσης της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, όπως και να ανασταλεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου επέκταση επιβατικού λιμένα του ΟΛΠ (Νότια Ζώνη, φάση Α’), προϋπολογισμού 136.283.800 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
Οι εταιρείες έθεσαν το νομικό ζήτημα κατά πόσο ο ΟΛΠ όταν κάνει δημόσιους διαγωνισμούς πρέπει να τηρεί το ευρωπαϊκό δίκαιο ή όχι.
Η πρόεδρος του Δ’ Τμήματος Μαρία Καραμανώφ μετά από εισήγηση του συμβούλου Επικρατείας Ηλία Μάζου έκανε δεκτές τις αιτήσεις των δύο εταιρειών και ανέστειλε προσωρινά -σύμφωνα με το άρθρο 372 του νόμου 4412/2016- την εκτέλεση των επίμαχων δύο αποφάσεων της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών.
Η αναστολή ισχύει μέχρι να εκδοθούν οι οριστικές αποφάσεις του Δ’ Τμήματος, οι οποίες θα κρίνουν εάν κατά τους διαγωνισμούς ο ΟΛΠ πρέπει να τηρεί ή όχι την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: 3+1 SOS από Πάφο
- OpenAI: Οι λόγοι που έφεραν την παραίτηση της Καϊτλίν Καλινόφσκι
- Wall Street: Άνοδος μετά τις δηλώσεις Τραμπ για πιθανό τέλος του πολέμου
- Ολυμπιακός: Ο Θρύλος της Ευρώπης έγινε 101 ετών – 341 τίτλοι για τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό σύλλογο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.03.2026]
- Ολυμπιακός: Έφηβος ετών… 101 (pics)


