Σε εξελιξη η πορεία της ΓΣΕΕ στο κέντρο της Αθήνας
Κλειστοί είναι όλοι οι δρόμοι γύρω από το κέντρο της Αθήνας λόγω κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ
Κλειστοί είναι όλοι οι δρόμοι γύρω από το κέντρο της Αθήνας λόγω κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ με βασικό σύνθημα «Απεργούμε – αγωνιζόμαστε – διεκδικούμε».
Πριν από λίγα λεπτά ξεκίνησε η πορεία της ΓΣΕΕ ενώ η αντίστοιχη του ΠΑΜΕ έφτασε έξω από τη Βουλή.
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ διεκδικεί:
– Άμεση αναμόρφωση του προϋπολογισμού του έτους 2019. Άμεση επιστροφή των παράνομων μειώσεων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, επιδόματα γιορτών και επιδομάτων αδείας.
– Εθνικό οικονομικό σχεδιασμό τεχνολογικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης με ρήτρες κοινωνικής προστασίας στη βάση των θέσεων της ΓΣΕΕ, που θα ανατρέπει το περιβάλλον ύφεσης, αποβιομηχάνισης, απολύσεων, επισφαλούς και αδήλωτης εργασίας, ανεργίας, φτωχοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.
– Προαγωγή της κοινωνικής ασφάλισης με την εγγύηση του κράτους, με διασφάλιση της βιωσιμότητας και των παροχών των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
– Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία, λόγω ηλικίας.
– Μόνιμη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας-ρητή απαγόρευση πλειστηριασμού της.
- Τα συγχαρητήρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός για το Κύπελλο του πόλο
- Βουλή: Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων – Φωταγωγήθηκε το κοινοβούλιο
- Τέμπη: 19 συλλήψεις από τις 200 προσαγωγές στη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
- Ο Ίθαν Χοκ ήταν κάποτε ο νεότερος υποψήφιος για Όσκαρ και τώρα ο γηραιότερος – «Σκέφτομαι τα χρόνια που περνούν»
- Απίστευτος Καραλής, «πέταξε» στα 6,17μ. κι έγινε το Νο2 όλων των εποχών στο επί κοντώ! (vid)
- Η Βρετανία δεν θα συμμετέχει σε επιθέσεις κατά του Ιράν



