
Γερμανία: Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ, υποψήφιος για την ηγεσία του CSU
Φιλοδοξεί να διαδεχτεί τον υπουργό Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, στην ηγεσία της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης
Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ, δήλωσε σήμερα ότι θα είναι υποψήφιος για τη διαδοχή του υπουργού Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, στην ηγεσία της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), του συντηρητικού κόμματος της Βαυαρίας.
«Έπειτα από προσεκτική εξέταση και σύμφωνα με την επιθυμία πολλών μελών, είναι έτοιμος να υπηρετήσω το κόμμα μου. Αυτός είναι και ο λόγος που θα είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του CSU» είπε ο Σέντερ στο πρακτορείο ειδήσεων DPA.
Την προηγούμενη Δευτέρα ο Ζεεχόφερ ανακοίνωσε ότι έπειτα από δέκα χρόνια παραμονής θα παραιτηθεί από το τιμόνι του ισχυρού βαυαρικού κόμματος, αδελφού κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), αλλά θα παραμείνει υπουργός Εσωτερικών της χώρας.
Το κόμμα πρόκειται να εκλέξει το νέο αρχηγό του σε ειδικό συνέδριο στις 19 Ιανουαρίου 2019.
- Τι νέο σηματοδοτεί η 30η Απριλίου για τον προϋπολογισμό – Ανατροπές για ανάπτυξη και πληθωρισμό
- Πικάσο αξίας ενός εκατομμυρίου σε λοταρία των 100 ευρώ – Ο εγγονός, το πείραμα και το γιατί
- Λουτσέσκου: «Να μιλάτε με τους γονείς σας – Επικοινώνησα ελάχιστα με τον πατέρα μου τον τελευταίο καιρό»
- Πως μια κινεζική εταιρεία παρακολουθούσε τα αμερικανικά βομβαρδιστικά με την βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης
- Ουγγαρία: Ιστορική ήττα για τον Όρμπαν – Έδωσε συγχαρητήρια στον Πέτερ Μαγιάρ
- Προκριματικό τουρνουά World Cup: Στην 3η θέση η Ελλάδα – Το πανόραμα της διοργάνωσης

