Σούπα με σπαράγγια
Ιδιαίτερα θρεπτικό πιάτο.
Υλικά για 6 μερίδες
15 σπαράγγια
60 γρ. βούτυρο
600 ml γάλα
50 γρ. αλεύρι
1 φρέσκο κύβο λαχανικών
6 κουταλάκια παρμεζάνα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζετε τα σπαράγγια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα κόβετε, κρατώντας το τρυφερό τους κομμάτι.
2. Λιώνετε το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτετε το αλεύρι και σοτάρετε το μείγμα για 1΄. Στη συνέχεια, προσθέτετε το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
3. Όταν το μείγμα ζεσταθεί αρκετά, ρίχνετε τα σπαράγγια και τον φρέσκο κύβο λαχανικών.
4. Βράζετε το μείγμα για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει λίγο ο ζωμός.
5. Πολτοποιείτε το μείγμα, προσθέτετε πιπέρι και σερβίρετε με 1 κουταλάκι τριμμένη παρμεζάνα ή φέτα.
- Από τον Προκόπιεφ στην Μπίλι Άιλις: Γιατί αρκούν λίγα δευτερόλεπτα για να πούμε ότι ένα τραγούδι είναι «χριστουγεννιάτικο»;
- Πάπας Λέων: «Αναθέτουμε την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της ειρήνης» – Η αναφορά στην Ουκρανία
- Σοκ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες: Νεκρός στο ξενοδοχείο 27χρονος Νορβηγός αθλητής
- Λος Άντζελες: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων – Πλημμύρες και διασώσεις πολιτών
- Ρωσία: Η Μόσχα κατηγορεί την Ουάσινγκτον για την αναβίωση της πειρατείας στην Καραϊβική
- Ρωσία: Διαπιστώνει ότι υπάρχει «αργή αλλά σταθερή πρόοδος» στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ
