Μπλάτερ: «Η FIFA δεν είναι μαφία»

Ο Σεπ Μπλάτερ μίλησε για την εποχή που ανέλαβε τα ηνία της FIFA, τονίζοντας πως η διεθνής ομοσπονδία «δεν είναι μαφία».

Ο Σεπ Μπλάτερ παραμένει εκτός ποδοσφαίρου, δεδομένου του αποκλεισμού που του έχει επιβληθεί από τα αρμόδια όργανα, για το «δώρο» προς τον Μισέλ Πλατινί, τον Φεβρουάριο του 2011, ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, όταν ήταν πρόεδρος της FIFA.

Ο Ελβετός παράγοντας, ωστόσο, εξακολουθεί να υπερασπίζεται τον εαυτό του και να «φωνάζει» για την αθωότητα του. Μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα «Marca» ο πάλαι ποτέ «ισχυρός άνδρας» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, μίλησε για την εποχή που ανέλαβε τα ηνία της FIFA, τονίζοντας πως η διεθνής ομοσπονδία «δεν είναι Μαφία».

«Παρά τα σκάνδαλα των τελευταίων ετών, η FIFA δεν είναι Μαφία. Υπάρχουν άτομα που δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση και άλλα που δεν ελέγχονται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επί 17 (1998-2015) έτη πρόεδρος της FIFA και πρόσθεσε: «Οταν ανέλαβα εγώ, υπήρχαν 11 άτομα που παρήγαγαν έργο. Και σήμερα είναι 800! Στο ποδόσφαιρο εκείνη την εποχή, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα επειδή δεν υπήρχαν χρήματα.

Ίσως θα πρέπει να αλλάξει η οργανωτική δομή από την βάση με έναν νέο αξιακό κώδικα. Για το μόνο που μετανοώ, είναι πως δεν άκουσα την οικογένεια μου, όταν μου έλεγαν να μην αναλάβω αυτήν την θέση. Αλλοι στα 62 τους χρόνια παίρνουν σύνταξη κι εγώ υπηρέτησα 17 χρόνια την FIFA. Και συνολικά, 40 χρόνια το ποδόσφαιρο. Το πρόσημο της παρουσίας μου είναι θετικό».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αθλητισμός & Σπορ

Τα ΗΑΕ λένε ότι στοχοποιήθηκαν από 137 πυραύλους και 209 drones του Ιράν

Παράλληλα, ο εμίρης του Κατάρ, σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι, ζήτησε να σταματήσει η "επικίνδυνη κλιμάκωση" στη Μέση Ανατολή, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σύνταξη

Έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ – Γαλλία και Βρετανία αρνούνται ότι ήξεραν για την επίθεση στο Ιράν

Η ύπατη εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ, Κάγια Κάλας, συγκάλεσε για την Κυριακή το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών. Οι Βρυξέλλες καταγγέλλουν το Ιράν για τις επιθέσεις σε γειτονικές χώρες.

Σύνταξη
Όλες οι Ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007