Reuters: Τον Νοέμβριο οι προσφορές για τα ΕΛΠΕ
Οι επιλογές του ΤΑΙΠΕΔ
Τον επόμενο μήνα η Ελλάδα αναμένεται να δεχθεί τις τελικές προτάσεις για ένα πλειοψηφικό ποσοστό στα Ελληνικά Πετρέλαια, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters.
Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, δύο είναι οι πιθανοί αγοραστές του 50,1% των ΕΛΠΕ, η αγγλό-ελβετική Glencore Energy και η ελβετική Vitol Holding.
Η πώληση αποτελεί μέρος ενός σχεδίου ιδιωτικοποιήσεων το οποίο συμφώνησαν η Αθήνα και οι πιστωτές της με βάση το τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης.
Η χώρα στοχεύει να αντλήσει 2 δισ. ευρώ από τις πωλήσεις assets φέτος και άλλα 3 δισ. ευρώ το επόμενο έτος.
Αξιωματούχος που γνωρίζει την υπόθεση, δήλωσε πως οι προτάσεις για τα ΕΛΠΕ αναμενόταν να κατατεθούν «προς το τέλος Νοεμβρίου» αφότου οι αρχές αποφασίσουν εάν ο υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να καταθέσει υποχρεωτική προσφορά για την αγορά των υπολοίπων μετοχών.
Η Paneuropean Oil ελέγχει το 45,5% και η ελληνική κυβέρνηση το 35,5% στα ΕΛΠΕ, η χρηματιστηριακή αξία των οποίων διαμορφώνεται στα 2,1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.
Η Ελλάδα και η Paneuropean Oil θέλουν να διατηρήσουν η κάθε μία το 15% των ΕΛΠΕ μετά την πώληση.
- Κατώτατος μισθός: Γιατί ένας 25χρονος μπορεί να παίρνει περισσότερα καθαρά
- Συνελήφθη 24χρονος για επικίνδυνη οδήγηση στη Θεσσαλονίκη: Έτρεχε με 171χλμ/ώρα με όριο τα 80
- Σε δύσκολη θέση ο Βαλβέρδε – Οι οπαδοί της Μπιλμπάο κούνησαν λευκές πετσέτες
- Κουτσούμπας: Η διέξοδος για τις γυναίκες βρίσκεται στη σύγκρουση με το σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων
- Από άστεγος σε εκατομμυριούχος: Ένα ξυστό των 20 δολαρίων χάρισε 1 εκατομμύριο σε άνδρα στις ΗΠΑ
- Στο χείλος του γκρεμού η Μονακό: Μεγάλες εντάσεις, αποχωρήσεις παικτών και στο… βάθος παραίτηση Σπανούλη







