Κρέμα καραμελέ
Σερβίρετε με ξύσμα πορτοκαλιού ή με φρέσκα εποχικά φρούτα.
Υλικά για 6 μερίδες
500 ml γάλα, φρέσκο
100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
κρόκους από 5 αυγά, ελαφρώς χτυπημένοι
ασπράδια από 3 αυγά
ξύσμα από 2 πορτοκάλια, ακέρωτα
Για την καραμέλα
150 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
50 ml νερό
χυμό από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους, τα ασπράδια και το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Καραμέλα: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη μαζί με το νερό και το χυμό πορτοκαλιού, μέχρι να καραμελώσει και να πάρει ξανθό χρώμα. Δεν ανακατεύουμε, διότι θα σβολιάσει.
Αποσύρουμε από την εστία και μοιράζουμε την καραμέλα σε 6 ατομικά πυρίμαχα μπολάκια.
Μοιράζουμε και το μείγμα γάλακτος στα μπολάκια και τα βάζουμε σε βαθύ ταψί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C.
Ρίχνουμε νερό στο ταψί τόσο που να φτάνει έως τη μέση των μπολ και ψήνουμε για 40 λεπτά.
- 35 χρόνια Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Γιορτή Γνώσης & Δημιουργίας
- Η ΚΝΕ για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου
- Μπράιτον: Εκτός για μήνες ο Τζίμας
- Οκτώ σκάφη προσδέθηκαν για πρώτη φορά ταυτόχρονα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
- Νέα Ζηλανδία: Ύστερα από αναμονή ημερών ανακτήθηκε αυγό Φαμπερζέ που είχε… καταπιεί κλέφτης
- Χρόνος, φθορά, αμφισβήτηση, φιλοσοφία: Ο εικαστικός κόσμος της Λυδίας Δαμπασίνα είναι φτιαγμένος από ερωτήματα
