Βανδάλισαν το εβραϊκό νεκροταφείο στα Τρίκαλα
«Οπαδοί του ρατσισμού και του αντισημιτισμού» βεβήλωσαν το Εβραϊκό νεκροταφείο στα Τρίκαλα. Τους δράστες αναζητεί η αστυνομία
«Οπαδοί του ρατσισμού και του αντισημιτισμού» βεβήλωσαν το Εβραϊκό νεκροταφείο στα Τρίκαλα. Τους δράστες αναζητεί η αστυνομία, ενώ δεν αποκλείεται η σύνδεση της συγκεκριμένης υπόθεσης με τις βεβηλώσεις εβραϊκών νεκροταφείων σε άλλες περιοχές, που σημειώθηκαν τους προηγούμενους μήνες.
«Οπαδοί του ρατσισμού και του αντισημιτισμού βεβήλωσαν και κατέστρεψαν οκτώ τάφους και επιτύμβιες στήλες -μεταξύ των οποίων οι δύο τάφοι των γονέων του προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων.
Σε συνέχεια της μήνυσης κατ΄ αγνώστων που κατέθεσε η Ισραηλιτική Κοινότητα Τρικάλων, το ΚΙΣΕ καλεί τις διωκτικές αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα τόσο για τη σύλληψη των ενόχων, όσο και για την προστασία του εβραϊκού νεκροταφείου της πόλης, το οποίο -πέρα από την ιερότητα του χώρου- συμβολίζει και την ιστορική παρουσία των Εβραίων στα Τρίκαλα.
Είμαστε βέβαιοι ότι τόσο οι δημοτικές Αρχές, όσο και η κοινωνία των Τρικάλων δεν θα επιτρέψουν στους οπαδούς της μισαλλοδοξίας να αλλοιώσουν την αρμονική συμβίωση του συνόλου των πολιτών των Τρικάλων ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκεύματος».
- Καθαρά Δευτέρα: Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο του τριημέρου – Σε ισχύ από τις 16:00
- Νταλίκα εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε κιγκλιδώματα στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας
- Μπαρτζώκας για Μιλουτίνοφ και Τζόουνς: «Θα δείξει η τελευταία προπόνηση…»
- Αυστρία: Ακυρώθηκαν πτήσεις στο αεροδρόμιο της Βιέννης λόγω έντονων χιονοπτώσεων
- Επίδομα ενοικίου: Για ποιους λήγει – Τι πρέπει να κάνουν για να συνεχίσουν να το εισπράττουν
- Μητσοτάκης με γερουσιαστές των ΗΠΑ: Οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο

