Στόλτενμπεργκ: Μονόδρομος η Συμφωνία για ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ επανέλαβε ότι «Ο μόνος τρόπος για να γίνει η χώρα μέλος του ΝΑΤΟ είναι μια συμφωνία για το όνομα με την Ελλάδα»
«Δεν υπάρχει εναλλακτική οδός. Δεν υπάρχει σχέδιο Β για την ένταξη (της ΠΓΔΜ) στο ΝΑΤΟ χωρίς συμφωνία με την Ελλάδα για το όνομα», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε από τον ίδιο και τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στη διάρκεια της άσκησης «SRBIJA 2018».
«Πιστεύω σθεναρά πως σε ό,τι αφορά την ένταξη της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφασιστεί από την κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο […] Εναπόκειται στους δημοκρατικά εκλεγμένους θεσμούς αυτής της χώρας να αποφασίσουν πώς θα προχωρήσουν» τόνισε ο κ. Στόλτενμπεργκ και πρόσθεσε: «Εάν αποφασίσουν να εφαρμόσουν τη συμφωνία για το όνομα με την Ελλάδα, τότε είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τη χώρα αυτή ως το 30ό μέλος μας».
Όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, αυτό μπορεί να γίνει άμεσα και να υπογραφεί το πρωτόκολλο ένταξης πολύ σύντομα μετά την εφαρμογή της συμφωνίας. «Εναπόκειται στους πολίτες της χώρας και τους δημοκρατικά εκλεγμένους θεσμούς να αποφασίσουν αν θα το κάνουν αυτό ή όχι», είπε χαρακτηριστικά.
«Ο μόνος τρόπος για να γίνει η χώρα μέλος του ΝΑΤΟ είναι μια συμφωνία για το όνομα με την Ελλάδα», επανέλαβε ο κ. Στόλτενμπεργκ.
- Ο Τραμπ θέλει να εξασφαλιστεί ότι το τηλεοπτικό δίκτυο CNN θα αλλάξει ιδιοκτήτη
- Βενεζουέλα: «Θρασεία κλοπή και ενέργεια διεθνούς πειρατείας» το ρεσάλτο των ΗΠΑ
- Ρωσία: Τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν δεκάδες drones που κατευθύνονταν στη Μόσχα
- Βολιβία: Η νέα δεξιά κυβέρνηση συνέλαβε τον τέως αριστερό πρόεδρο Αρσε για διαφθορά
- Λίβανος: Νέα πυρά του Ισραήλ εναντίον περιπόλου κυανοκράνων του ΟΗΕ
- Ουκρανία: Ανταλάσσει drones, πυραύλους και συναφείς τεχνολογίες με MiG-29 από την Πολωνία
