
«Δεν θα απέκλεια αιματοκύλισμα στα Βαλκάνια», λέει ο πρόεδρος της Σερβίας
«Δεν θα απέκλεια αιματοκύλισμα στα Βαλκάνια», παραδέχτηκε το Σάββατο ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σχολιάζοντας την προειδοποίηση του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για κίνδυνο πολέμου και αιματοκυλίσματος στα Βαλκάνια, σε περίπτωση που η ΕΕ εξαλείψει τις προοπτικές των χωρών αυτών για ένταξη στην Ένωση
«Δεν θα απέκλεια αιματοκύλισμα στα Βαλκάνια», παραδέχτηκε το Σάββατο ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σχολιάζοντας την προειδοποίηση του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για κίνδυνο πολέμου και αιματοκυλίσματος στα Βαλκάνια, σε περίπτωση που η ΕΕ εξαλείψει τις προοπτικές των χωρών αυτών για ένταξη στην Ένωση.
Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο μιας αιματηρής επιστροφής στη δεκαετία του ’90 ή και παλιότερα, ο σέρβος πρόεδρος ανέφερε: «Ίσως θα έλεγα ότι είναι υπερβολή αυτό που είπε, αλλά και πάλι δεν θα το απέκλεια, αν μας άφηναν μόνους».
«Ο ρόλος της Σερβίας είναι τέτοιος, ώστε να θέλουμε διατήρηση της ειρήνης» ανέφερε στη συνέχεια ο Βούτσιτς, ο οποίος επιθυμεί συμφωνία με το Κόσοβο, που προκαλεί αντιδράσεις, καθώς περιλαμβάνει ανταλλαγή εδαφών και επαναχάραξη συνόρων.
«Θα ξεπεράσουμε την πρόκληση, θα πρέπει να προστατέψουμε την ειρήνη και να κτίσουμε εργοστάσια… Αυτό υποσχεθήκαμε στον Γιούνκερ και το εκτιμά… Ό,τι λέει θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη» σημείωσε ο Βούτσις.
- Συνταγή: Παγωτό με κλασική κουβερτούρα σοκολάτας και φρούτα
- Κάν’ το όπως η Ελλάδα – Ο Μερτς αυξάνει το ωράριο εργασίας στη Γερμανία
- Κίνα: Σι και Τραμπ κατέληξαν σε μια «σειρά νέων συνεννοήσεων»
- Tρεις νεκροί και 12 τραυματίες σε επίθεση της Ουκρανίας στη Ρωσία με drones
- Είναι τα όσπρια το Το πιο υποτιμημένο superfood;
- Τραμπ: Θα «αισθανόταν καλύτερα» αν οι ΗΠΑ είχαν στα χέρια τους το υψηλά εμπλουτισμένο ουράνιο του Ιράν



