Κονδύλια 2,3 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν για τους απολυμένους σε ΜΜΕ της Αττικής
Κoνδύλια ύψους 2,3 εκατ. ευρώ πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υποστήριξη 550 απολυθέντων εργαζομένων στον τομέα των ΜΜΕ στην Αττική και την ομαλή μετάβασή τους σε νέες θέσεις εργασίας
Κoνδύλια ύψους 2,3 εκατ. ευρώ πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υποστήριξη 550 απολυθέντων εργαζομένων στον τομέα των ΜΜΕ στην Αττική και την ομαλή μετάβασή τους σε νέες θέσεις εργασίας. Τα χρήματα αυτά θα προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ), παρέχοντας στους ενδιαφερόμενους επαγγελματική καθοδήγηση και κατάρτιση που τους είναι απαραίτητη.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ θα βοηθήσει τους απολυμένους εργαζόμενους στη μετάβασή τους σε νέες θέσεις εργασίας. Η επίτροπος για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μάριαν Θίσεν, δήλωσε:
«Η Ελλάδα ήταν η χώρα που επλήγη περισσότερο από την οικονομική κρίση, που ξεκίνησε πριν από μία δεκαετία και μόλις πρόσφατα βγήκε από το πρόγραμμα υποστήριξης. H υποστήριξη της ΕΕ για την Ελλάδα δεν σταματά και πρέπει να χρησιμοποιoύμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να συνεχίσουμε να βοηθάμε τον ελληνικό λαό. Ένα από αυτά τα εργαλεία είναι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, το οποίο θα βοηθήσει στη μετάβαση σε νέες θέσεις εργασίας περισσότερων από 500 πρώην εργαζόμενων στα ελληνικά ΜΜΕ».
Υπενθυμίζεται, ότι η Ελλάδα ζήτησε υποστήριξη από το Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση μετά την απόλυση 550 εργαζομένων σε τρεις εταιρείες μέσων ενημέρωσης. Τα μέτρα που συγχρηματοδοτούνται από το Ταμείο θα βοηθήσουν τους εργαζόμενους να βρουν νέες θέσεις εργασίας, παρέχοντάς τους επαγγελματικό προσανατολισμό και κατάρτιση, επανεκπαίδευση, συμβουλές για την επιχειρηματικότητα και τη συμβολή στην ίδρυση νεόδμητων επιχειρήσεων, καθώς και διάφορα επιδόματα. Όλοι οι απολυμένοι εργαζόμενοι αναμένεται να συμμετάσχουν στα μέτρα. Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος του πακέτου είναι 3,8 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το Ταμείο Προσαρμογής για την Παγκοσμιοποίηση θα παράσχει τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ (60%). Η πρόταση της Επιτροπής υποβλήθηκε προς έγκριση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ.
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας



