
Εσπασε το σχοινί, με ερασιτέχνες και… futsal η Εθνική Δανίας!
Η κόντρα των διεθνών Δανών με την ομοσπονδία οδηγήθηκε στα άκρα και η Εθνική θα παίξει με ερασιτέχνες στο σημερινό (5/9) φιλικό με τη Σλοβακία
Ηταν 1 Ιουλίου 2018, όταν η Δανία διεκδίκησε την πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ (αποκλείστηκε στα πέναλτι από τους Κροάτες), αλλά 66 μέρες μετά θα παραταχθεί με ερασιτέχνες!
Το σχοινί στην κόντρα των διεθνών ποδοσφαιριστών με την ομοσπονδία (που απαγορεύει να έχουν τα μέλη της ομάδας συμβόλαια με εταιρείες ανταγωνιστικές των χορηγών της Εθνικής) έσπασε.
Δεν αρκούσε για την αποκλιμάκωση της έντασης ούτε η παρέμβαση του συνδικαλιστικού οργάνου των ποδοσφαιριστών. Κατόπιν αυτών ο προπονητής Άγκε Χαρέιντε και οι παίκτες αποσύρθηκαν και η ομοσπονδία υπό τον κίνδυνο τιμωρίας κάλεσε για το σημερινό (5/9) φιλικό με τη Σλοβακία ημιεπαγγελματίες και ερασιτέχνες που μετέχουν σε χαμηλότερες κατηγορίες της Δανίας. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι για την επάνδρωση της ομάδας χρειάστηκαν και παίκτες που αγωνίζονται στο Futsal (ποδόσφαιρο σάλας)! Μάλιστα, σε διεθνές επίπεδο είχαν αντιμετωπίσει τον περασμένο Μάιο τη Γροιλανδία!
Υπηρεσιακός τεχνικός -μετά την απόσυρση του Άγκε Χαρέιντε και του βοηθού του Γιον Νταλ Τόμασον- ανέλαβε ο Γιον Γένσεν, μέλος της πρωταθλήτριας Ευρώπης Δανίας του 1992. Κι όλα αυτά ενώ την Κυριακή (9/9) η Εθνική κοντράρεται με τη Ουαλία στην πρεμιέρα της στο Nations League…
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κίνδυνος αποβολής της Δανίας μόνο θεωρητικός δεν είναι. Η ομοσπονδία είναι υπότροπη για τρία ακόμη χρόνια, επειδή η Εθνική γυναικών δεν είχε κατέβει να αγωνιστεί σε αγώνα με τη Σουηδία σε προκριματικά Μουντιάλ το 2017 (με αφορμή τότε τις διαφορές στα πριμ ανδρών και γυναικών).
Τότε λοιπόν η UEFA διεμήνυσε πως αν επαναληφθεί κάτι τέτοιο από οποιαδήποτε κλιμάκιο της χώρας θα επιβληθεί αποκλεισμός από τις διοργανώσεις της UEFA.
- Αυτή είναι η 12άδα της Ρεάλ Μαδρίτης για τον τελικό με τον Ολυμπιακό
- Φωτιά τώρα: Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής στα Καλύβια Θορικού – Σηκώθηκε και ένα ελικόπτερο
- Η Ευρώπη πρέπει να αυξήσει ταχύτητα, λέει ο Πιερρακάκης – «Έργο win-win ο GSI»
- Στο νοσοκομείο της Σύρου από την Πάρο η Πέννυ Ρόγκα
- Ορέσνικ: Εκρήξεις χωρίς λάμψεις και παράξενοι ήχοι – Πώς εξηγούνται [βίντεο]
- Η Ηρώ Διώτη του ΜέΡΑ25 για την «κυβερνώσα Αριστερά» – «Τι έσκασε ξανά τώρα τελευταία στην πιάτσα;»
