
Εκπρόσωπος Ερντογάν: Να σταματήσουν οι ΗΠΑ τις προσπάθειες επηρεασμού της Δικαιοσύνης
Ο Ιμπραχίμ Καλίν ανέφερε πως η Τουρκία θα ασκήσει τα δικαιώματά της, αν οι ΗΠΑ δεν παραδώσουν τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 στην Άγκυρα
Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως αναμένει ότι τα προβλήματα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, που συνέβαλαν στην πτώση της τουρκικής λίρας σε ιστορικό χαμηλό, θα επιλυθούν, όμως η Ουάσινγκτον πρέπει να σταματήσει τις προσπάθειες να επηρεάσει την τουρκική δικαιοσύνη.
Ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε επίσης σε συνέντευξη Τύπου πως η Τουρκία θα ασκήσει τα δικαιώματά της, αν οι ΗΠΑ δεν παραδώσουν τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 στην Άγκυρα. Η λίρα, που αφού έφθασε σε ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου (1:7,24) σημείωσε άνοδο, θα συνεχίσει να ανακάμπτει, είπε.
Ο εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αν επιδείξουν εποικοδομητική στάση για την επίλυση μιας διπλωματικής διένεξης.
Ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε επίσης πως δεν έχουν προγραμματιστεί συνομιλίες ανάμεσα στον πρόεδρο Ερντογάν και τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Καλίν είπε ακόμη πως η Τουρκία θα λάβει θετική θέση ως προς τη διεξαγωγή των εμπορικών συναλλαγών στα εθνικά νομίσματα προκειμένου να διαφύγει από την πίεση του δολαρίου.
- Πληθαίνουν οι αναφορές για νέες συνομιλίες Ιράν – ΗΠΑ αλλά οι απειλές Τραμπ συνεχίζονται – Το Ισραήλ ισοπεδώνει τον Λίβανο
- Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την υγεία του Γιώργου Μυλωνάκη
- Μια νέα έρευνα ανακάλυψε ποιοι υπερβάλουν με το αλάτι στο φαγητό
- Σαρωτικοί έλεγχοι για ΦΠΑ – Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ e-shops και μικρές επιχειρήσεις
- Ελληνική οικονομία: Πόσο χαμηλώνει ο πήχης λόγω πολέμου;
- Explosive Media: Τα «αθώα» Lego που «νίκησαν» τον Τραμπ – Τα κινούμενα σχέδια στον… πόλεμο




