
Επίθεση στη Διεύθυνση Πολεοδομίας στον Περισσό για τις φονικές πυρκαγιές
Από τα μέλη της Πρωτοβουλίας Ταξικής Αλληλεγγύης Νέας Φιλαδέλφειας
Επίθεση με μπογιές στη Διεύθυνση Πολεοδομίας Βόρειου Τομέα στον Περισσό πραγματοποίησαν τα μέλη της Πρωτοβουλίας Ταξικής Αλληλεγγύης Νέας Φιλαδέλφειας.
Όπως αναφέρουν σε ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου: «Στα τέλη Ιουλίου ξεσπάσανε φονικές πυρκαγιές στην Αττική, η φωτιά που ξέσπασε στο Μάτι συγκεκριμένα σκότωσε πάνω από 90 ανθρώπους. Το δολοφονικό αυτό έγκλημα έχει πολλούς υπαίτιους, αρχικά τους μεγαλοκαπιταλιστές οι οποίοι προκαλούν τέτοια εγκλήματα προκειμένου να εκμεταλλευτούν νέες δυνατότητες που δημιουργούνται με την καταστροφή της φύσης.
Εν συνεχεία, το ελληνικό κράτος (το οποίο επιχειρεί σε τέλεια συνεργασία με την αστική τάξη) φέρει ευθύνη επειδή οι εγκληματικές του ελλείψεις και αποφάσεις, όσον αφορά τις πυρκαγιές γενικά, αλλά και την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης ειδικότερα, επιφέρουν τα ανάλογα αποτελέσματα. Στη δολοφονία δεκάδων ανθρώπων στο Μάτι, κομβικό ρόλο έπαιξαν οι εγκληματικές ελλείψεις στα πλαίσια των υποδομών για την αντιμετώπιση πυρκαγιών και εκκένωσης οικισμών».
Και προσθέτουν: «Η κρατική περί πολεοδομίας πολιτική ενέχει την ίδια μέθοδο, σε κάθε περιοχή της χώρας. Για αυτό επιλέξαμε να παρέμβουμε με αυτόν τον τρόπο στη Διεύθυνση Πολεοδομίας Βόρειου Τομέα, διότι μπορεί η συγκεκριμένη Διεύθυνση Πολεοδομίας να μην συνδέεται άμεσα με το συγκεκριμένο έγκλημα, όμως είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κεντρική πολιτική του κράτους την οποία και εφαρμόζει στις περιοχές που διευθετεί. Ουσιαστικά, αυτό που πρέπει να αναδειχθεί είναι ότι σε επίπεδα πολεοδομίας, είναι η κεντρική πολιτική που επιβάλλεται η οποία επιφέρει τέτοια αποτελέσματα».
- Τροχαίο στον Πειραιά – Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 17χρονος που παρασύρθηκε από αστικό λεωφορείο
- Συνάντηση Ερντογάν με Ζελένσκι, μια μέρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με Πούτιν
- Περιστέρι Betsson – Κολοσσός Ρόδου 87-83: «Βλέπει» 4άδα μετά την 7η συνεχόμενη νίκη η ομάδα του Ξανθόπουλου
- Ποιος δολοφόνησε τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ; Πέντε θεωρίες συνωμοσίας αρνούνται να πεθάνουν
- Κυριακή των Βαΐων: Εντυπωσιακός στολισμός στην Παναγία Τουρλιανή της Μυκόνου
- Νάρκες κατά προσωπικού: Η σιωπηλή επιστροφή ενός καταστροφικού όπλου


