Σε ιερέα και όχι σε βασιλιά ανήκει η σαρκοφάγος που βρέθηκε στην Αλεξάνδρεια
Δηλώσεις του Γενικού Γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου
Η τεράστια αρχαία γρανιτένια σαρκοφάγος βάρους 30 τόνων που ανακαλύφθηκε στην Αλεξάνδρεια ανήκει σε ιερέα, και όχι σε βασιλιά ούτε σε αυτοκράτορα, καθώς δεν έχει πάνω της αντίστοιχες επιγραφές, αποκάλυψε με δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου Μουστάφα Ουαζίρι.
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Ουαζίρι διασκέδασε τις εντυπώσεις που διαδόθηκαν από κάποια (κυρίως βρετανικά) μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι δήθεν το άνοιγμα της σαρκοφάγου θα φέρει την «κατάρα των Φαραώ» στον κόσμο.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο τάφος χρονολογείται από το 4.000 ή το 3.000 π.Χ. και ότι θα ανοιχτεί από τους αρχαιολόγους την προσεχή περίοδο και τα μέσα ενημέρωσης θα κληθούν να καλύψουν το γεγονός.
- Νικήτας Κακλαμάνης: Τον λαό οφείλεις να τον σέβεσαι όταν ανεβαίνεις στην εξουσία
- «Ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα»: Συγκινεί η Αγγελική Λάμπρη για το reunion του Παρά Πέντε
- Ο πυγμάχος, Άντονι Τζόσουα ενεπλάκη σε τροχαίο με δύο νεκρούς (vid+pics)
- Αρτέτα: «Θέλουμε φρούριο το Emirates, κάθε αντίπαλος να υποφέρει»
- Νέα υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας: Πατέρας και η σύντροφός του δέχθηκαν επίθεση κατά την παράδοση των παιδιών
- Tι ψώνισαν οι Έλληνες στις γιορτές: Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι «κατάπιε» πάνω από το 1/3 των δαπανών







