Τσουνάμι 1,5 μέτρου πλημμύρισε την Μαγιόρκα
Δρόμοι, παραλίες και σπίτια στο έλεος του φαινομένου
Δρόμοι, παραλίες, αλλά και οδικοί άξονες είναι πλημμυρισμένοι στην Μαγιόρκα αλλά και σε πόλεις της Μενόρκα εξαιτίας ενός τσουνάμι που ξέσπασε την Δευτέρα.
Το τσουνάμι έφτασε το 1,5 μέτρο και σε πολλές περιοχές κατάφερε να σκαρφαλώσει στα μπαλκόνια των σπιτιών. Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε ωστόσο και στους ιδιοκτήτες σκαφών οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις τα κυνηγούσαν στη θάλασσα.
Πρόκειται για ένα μετεωρολογικό τσουνάμι το οποίο δημιουργείται καθώς οι γρήγορες εναλλαγές στη βαρομετρική πίεση προκαλούν την μετατόπιση ενός σώματος νερού.
Ένα μετεωρολογικό τσουνάμι είχε πλήξει τον κόλπο Ναγκασάκι στον Μάρτιο του 1979 σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους.
- Ο Τραμπ είπε πως το Συμβούλιο Ειρήνης «μπορεί» να αντικαταστήσει τον ΟΗΕ και μετά έκανε πίσω
- Καιρός: Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από την κακοκαιρία – Υποχρεωτική παύση εργασιών
- Δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό με φανταστικό «κεραυνό» του Ταρέμι (2-0, vids)
- Γροιλανδία: Η Ρωσία παρακολουθεί από μακριά – Και ίσως βλέπει την «ιδανική λύση» στον πόλεμο στην Ουκρανία
- Μεγάλη απόκρουση του Τζολάκη (vid)
- Πάρτι, crypto, πόζα και ματωμένα supercar ενώ το Ιράν φλέγεται – Oργή για τη χλιδή των γόνων της ιρανικής ελίτ




