Το Τέξας θα εκτελέσει δολοφόνο παρά τις εκκλήσεις της οικογένειας του
Το Τέξας σχεδιάζει να προχωρήσει σήμερα στην εκτέλεση ενός άνδρα, ο οποίος είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός ιδιοκτήτη καταστήματος στη διάρκεια ληστείας το 2004, παρά τις εκκλήσεις κάποιων από τους συγγενείς του θύματος να του χαρίσουν τη ζωή καθώς τον έχουν συγχωρέσει
Το Τέξας σχεδιάζει να προχωρήσει σήμερα στην εκτέλεση ενός άνδρα, ο οποίος είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός ιδιοκτήτη καταστήματος στη διάρκεια ληστείας το 2004, παρά τις εκκλήσεις κάποιων από τους συγγενείς του θύματος να του χαρίσουν τη ζωή καθώς τον έχουν συγχωρέσει.
Η πολιτεία αναμένεται να εκτελέσει τον 34χρονο Κρίστοφερ Γιανγκ με θανατηφόρο ένεση στις 0200 ώρα Ελλάδας στο κελί του, σε φυλακή της πόλης Χάντσβιλ. Ο Γιανγκ έχει κριθεί ένοχος για την δολοφονία του Χασμούκ Πατέλ στο παντοπωλείο του στο Σαν Αντόνιο.
Αν πραγματοποιηθεί η εκτέλεση, ο Γιανγκ θα είναι ο 13ος αμερικανός κρατούμενος που θα εκτελείται αυτή τη χρονιά και ο 553ος στο Τέξας από τότε που το Αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο επανέφερε τη θανατική ποινή το 1976. Το Τέξας έχει τη θλιβερή πρωτιά μεταξύ των αμερικανικών πολιτειών σε εκτελέσεις. Από την αρχή του χρόνου το Τέξας έχει πραγματοποιήσει επτά εκτελέσεις.
Οι δικηγόροι του Γιανγκ, ο οποίος είναι Αφροαμερικανός, υπέβαλαν αίτημα την τελευταία στιγμή να ανακληθεί η απόφαση της εκτέλεσής του με τον ισχυρισμό ότι ο φυλετικός παράγοντας συνετέλεσε στην άρνηση αυτόν τον μήνα της Επιτροπής Απονομής Χάριτος και Αποφυλάκισης.
Δικαστής αμερικανικού περιφερειακού δικαστηρίου απέρριψε σήμερα το αίτημά τους και οι δικηγόροι του ανακοίνωσαν ότι θα ασκούσαν έφεση επί της απόφασης.
Οι δικηγόροι του είχαν επισημάνει ότι το συμβούλιο είχε προτείνει επιείκεια σε μια παρεμφερή υπόθεση νωρίτερα μέσα στον χρόνο, η οποία αφορούσε έναν λευκό θανατοποινίτη, και ότι θα έπρεπε να πράξουν το ίδιο και για την υπόθεση του Γιανγκ.
Εκείνοι που ζητούσαν επιείκεια ήθελαν να προτείνει το συμβούλιο την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.
Το Τέξας υποστηρίζει ότι ο Γιανγκ καταδικάστηκε και του αξίζει να πεθάνει για την δολοφονία, την οποία διέπραξε λίγο μετά την σεξουαλική επίθεση εις βάρος μιας γυναίκας, της οποίας είχε κλέψει το αυτοκίνητο.
Το αίτημα για επιείκεια στήριξε και ο γιος του θύματος, ο Μιτές Πατέλ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Γιανγκ επέδειξε μεταμέλεια και βοήθησε άλλους συγκρατούμενούς του.
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (22/2): Πού θα δείτε τα ματς της Super League και παιχνίδια από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
- Η Σομαλιλάνδη έτοιμη να παραχωρήσει στις ΗΠΑ προνομιακή πρόσβαση στα ορυκτά της και στις στρατιωτικές βάσεις της
- Το μήνυμα του Χέιζ-Ντέιβις: «Δεν ακούω πολύ καλά πάνω στις επευφημίες για τον MVP» (pic)
- Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα – Το απόγευμα η μεγάλη παρέλαση
- Κωνσταντίνος Παντελίδης: «Ο κόσμος έχασε πριν 10 χρόνια τον Παντελίδη, η οικογένεια έχασε τον Παντελή»
- Κυψέλη: Άφαντος παραμένει ο 64χρονος που επιτέθηκε σεξουαλικά σε 25χρονες ΑμεΑ μέσα στο σπίτι τους

