Ευρωκοινοβούλιο: Ενέκρινε 500 εκατ. ευρώ για την εκπαίδευση σε παιδιά πρόσφυγες στην Τουρκία
Οι ευρωβουλευτές αποδοκιμάζουν έντονα τη μη συμμετοχή τους στην έγκριση των αποφάσεων σχετικά με τη σύσταση και την επέκταση του Μηχανισμού για τους πρόσφυγες στην Τουρκία
Προσχέδιο τροποποιητικού προϋπολογισμού ενέκρινε η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, προκειμένου να καλυφθεί η πρώτη πληρωμή ύψους 500 εκατ. ευρώ -μη συμπεριλαμβανομένων των 50 εκατ. ευρώ που ήδη έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό που υπάγεται στον τομέα της Ανθρωπιστικής Βοήθειας, μέρος των 3 δισ. ευρώ που αποτελούν επέκταση της διευκόλυνσης για τους πρόσφυγες στην Τουρκία- για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαίδευσης σε παιδιά πρόσφυγες στην Τουρκία.
Ωστόσο, το Eυρωκοινοβούλιο υπογραμμίζει ότι δεν έχουν έως τώρα ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο σχετικά με την επέκταση της χρηματοδότησης ύψους 3 δισ. ευρώ και ότι η παρούσα εκταμίευση ύψους 500 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης «δεν δεσμεύει τη θέση του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το υπόλοιπο χρηματοδότησης της δεύτερης δόσης για το Μηχανισμό για τους πρόσφυγες στην Τουρκία».
Οι ευρωβουλευτές αποδοκιμάζουν έντονα τη μη συμμετοχή τους στην έγκριση των αποφάσεων σχετικά με τη σύσταση και την επέκταση του Μηχανισμού για τους πρόσφυγες στην Τουρκία, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση , όπως υποστηρίζουν, με το ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου ως αρμόδιας αρχής για την έγκριση χρηματοδότησης για τον εν λόγω Μηχανισμό από τον προϋπολογισμό της Ένωσης.
- Πρώην NBAers αποθεώνουν τον γιο του Στογιάκοβιτς (vids)
- Παπανδρέου: Το κράτος δικαίου είναι έννοια ασύμβατη με τις επιλογές αυτής της κυβέρνησης
- Τραμπ: «Να ανοίξουν τα Στενά του… Τραμπ» – Η αμφιλεγόμενη ατάκα για τα Στενά του Ορμούζ εν μέσω ενεργειακής κρίσης
- Δούκας: Το ΠΑΣΟΚ να είναι κυβέρνηση μετά τις εκλογές ώστε να οδηγηθούν οι πολιτικοί υπεύθυνοι ενώπιον της Δικαιοσύνης
- Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 21-12: Εύκολο απόγευμα και 20/20 για τους Πειραιώτες
- Θανάσης Πάτρας: «Πέρυσι είχα μια δύσκολη χρονιά σε προσωπικό επίπεδο» – Η εξομολόγηση του


