Υπερψηφίστηκε εκ νέου η συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή των Σκοπίων
Υπερψηφίστηκε και πάλι, όπως ήταν αναμενόμενο από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων η συμφωνία η συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα για τη «Βόρεια Μακεδονία»
Υπερψηφίστηκε και πάλι, όπως ήταν αναμενόμενο από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων η συμφωνία η συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα για τη «Βόρεια Μακεδονία».
Η βουλή είχε πει ξανά «ναι» στη συμφωνία, στις 20 Ιουνίου, ωστόσο ο πρόεδρος της χώρας, Γκιόργκι Ιβανόφ, είχε αρνηθεί να την υπογράψει -όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα- και την έστειλε πίσω στη Βουλή.
Η συμφωνία «πέρασε» σήμερα, Πέμπτη, με 69 ψήφους υπέρ, σε σύνολο 120 βουλευτών, και πλέον σταλθεί εκ νέου στον Ιβανόφ. Εκείνος δεν έχει τη δυνατότητα να αρνηθεί και σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας είναι υποχρεωμένος να την υπογράψει.
Ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να υπογράψει ούτε αυτή τη φορά, τη συμφωνία.
Αυτό βέβαια, δεν είναι κάτι που θα αποτρέψει τη συμφωνία από το να γίνει νόμος του κράτους, αφού ο πρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ είπε πως θα τη στείλει μόνο με δική του υπογραφή προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, για να γίνει νόμος.
Επόμενο βήμα για την ΠΓΔΜ είναι η έναρξη των διαδικασιών της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, το οποίο αναμένεται τον Σεπτέμβριο.
- Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Κρίσιμο ντέρμπι «αιωνίων» στο ΣΕΦ
- «Πώς μπορούμε ακόμη να μιλάμε για πόλεμο;»: Ο Ρομπέρτο Μπενίνι έγινε viral με το πιο σημαντικό μήνυμα των ημερών
- Θεσσαλονίκη: Κλείνει για 48 ώρες ο Περιφερειακός λόγω flyover – Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
- Τραμπ στους Φρουρούς της Επανάστασης: «Παραδοθείτε ή θα πεθάνετε όλοι»
- Εκτός τόπου και χρόνου η δήλωση Γκαγκάτση για Έλληνες διαιτητές στα ντέρμπι
- Στη σκιά του ολέθρου: Η σύγκλιση των πολέμων και η νέα πυρηνική απειλή



